Sice to ještě pár dní potrvá, než začnu připravovat seznam cukroví a péct na Vánoce, ale naší kuchyní už to skoro jako o Vánocích voní. Hlavně díky koláčům vonících po skořici, medu nebo vanilce. Tyhle kombinace jsou prostě dokonalé. O víkendu jsem poprvé vyzkoušela dýňovou mouku. Byla jsem skutečně moc zvědavá, jak tenhle pokus dopadne, ale výsledek byl překvapivě dobrý. Osladila jsem jej troškou medu a kokosového cukru, doplnila sladkými brusinkami, dýňovým kořením a semínky. 



DÝŇOVÝ CHLEBÍK S BRUSINKAMI

Ingredience

120 g celozrnné špaldové mouky
100 g dýňové mouky
120 g třtinového cukru
4 lžíce medu
1 lžičky jedlé sody
1 lžička skořice
1 lžička dýňového koření
120 ml oleje
100 ml vody
2 vejce
špetka soli
hrst brusinek
dýňová semínka na posypání

Postup

Troubu předehřejeme na 170°C. Formu na chlebíček vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečicím papírem.

V míse smícháme mouky, cukr, med, koření, přidáme olej, vodu, vejce a sůl. Vše dokonale promícháme do hladké směsi. Stěrkou vmícháme brusinky. Těsto nalijeme do připravené pečící formy a posypeme dýňovými semínky. Pečeme cca 45 – 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je chlebíček upečený, špejle musí být po vytažení suchá. Necháme chvíli vychladnout a poté vyklopíme na mřížku, kde necháme vychladnout úplně.