Miluju zimu – minimálně těch 30 dní, během kterých je tohle období magické a plné mých oblíbených tradic, které prožívám každým smyslem. Zima je stvořená pro horkou čokoládu a měkké deky. Když se vracím v tomhle zimním čase z procházky nebo z běhání a mám omrzlé uši, tváře vyšlehané čerstvým větrem, červený nos od zimy a prokřehlé prsty na nohou, je to ten správný čas na horkou vanu a na něco dobrého k pití. Zima voní po jehličí, starých vánočních ozdobách a cukroví, které při pečení provoní celý dům.

Právě proto zimu miluju. Po těch 30 dnech už mě zima přestává bavit a jsem zase připravená na teplo a sluneční paprsky. Jedním ze způsobů, jak se v těchto chladných dnech zahřát je šálek něčeho horkého. Když se posadíte do křesla, hrnkem zahřejete dlaně, den bude hned lepší.



HORKÉ JABLKO

Ingredience
1 litr 100% jablečného džusu (ne z koncentrátu)
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
šťáva z 1 pomeranče
1 celá skořice
3 hřebíčky
1 – 2 lžíce medu (není nezbytné – pomerančová šťáva nápoj osladí)
Postup
Jablečný džus, pomerančovou šťávu, kůru z pomeranče, skořici a hřebíčky vložíme do kastrolu a na mírném ohni necháme povařit po dobu 10 – 15 minut, dokud se nepropojí chuť všech ingrediencí. Podle chuti můžeme dosladit medem.
Můžeme podávat s trochou nastrouhané kůry a skořicí nebo s nakrájeným jablkem.