Plním sliby! Ptali jste se mě v Oblíbených jídlech měsíce na recept na naši oblíbenou zeleninovou omáčku k těstovinám. Věřte mi, pod tou tunou sýra doopravdy je. Nechci tu vystupovat jako největší pohan a neznaboh, ale ke špagetám mi sýr neodmyslitelně patří. Uvědomila jsem si, že bych ráda fotku omáčky až příliš pozdě. ? Jelikož se nejedná o komplikovaný recept, ušetřím Vás zbytečných informací a jde se rovnou na vaření! Snad Vám bude chutnat. ❤️

Na porci pro 4-5 osob budeme potřebovat:

  • 1 větší mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 1 celou cibuli
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 bílou papriku
  • 1 malou konzervu sladké kukuřice
  • 100 g zelených fazolových lusků
  • 500 g rajčatového pyré
  • 1/2 lžičky oregána (nejlépe čerstvého)
  • 1/2 lžičky pizza koření
  • 1 lžíce kečupu
  • pepř, špetka soli, příp. třtinový cukr
  • voda na zředění
  • těstoviny a sýr (např. grana padano, mozzarela, eidam)

Postup:
Nakrájíme si cibuli, česnek, papriku a očištěnou mrkev na malé kostičky. Na pánvi se lžicí řepkového oleje s kukuřicí a fazolkami lehce orestujeme a zalijeme rajčatovým pyré s trochou vody. Přidáme kečup, koření, sůl, pepř a za stálého míchání  a případného dolití vody necháme provařit do změknutí zeleniny.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Servírujeme s hotovou domácí omáčkou a oblíbeným nastrouhaným sýrem.

Tip: Omáčku můžete uvařit ve velkém a po domácí sterilizaci skladovat v zavařovacích sklenicích. Popř. po vychladnutí uložit v plastových dózách na horší časy do mrazáku. 🙂

Doufám, že Vám bude omáčka chutnat! Pokud ji vyzkoušíte, určitě mi napište. Jinak Vám přeji hezký zbytek dne!

JAK MÁTE TĚSTOVINY NEJRADĚJI VY?

Mějte se nádherně a něco pro to udělejte,
Vaše Štěpánka ?