Dnes k Vám článek letí až z severoitalského Caorle, 
kam jsme si jeli vyvalit šunky 🙂
Trošku nás tu ale dnes zlobí počasí, vyčkáváme v apartmánu na konec deště, 
takže je trocha času i na blog…

Už podle názvu je jasné, 
že mám dnes něco pro milovníky kokosové příchutě, 
konkrétně Raffaello bombónů.

Jednoduchý dortík, 
který si v naší rodině našel velkou oblibu 🙂 
Korpus dělám klasický piškotový, tedy můj klasický piškotový,
který se mi osvědčil i u ostatních dortů 
(na formu o průměru 26 cm):
  • 5 vajec
  • 200g cukru krystal
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100ml vlažné vody
  • 100ml oleje
  • kypřící prášek
Žloutky utřít s cukrem do sněhu. 
Poté přidat olej a vodu a přisypávat mouku s kypřícím práškem. 
Nakonec opatrně vmíchat sníh z vyšlehaných bílků.
Krém:
  • 250g mascarpone (někdy dávám i 350g když se mi zdá                                                                          krému málo)
  • 1 šlehačka na šlehání
  • 5 lžic strouhaného kokosu
  • moučkový cukr dle chuti

Zdobím Raffaello bombóny a sekanými mandlemi 
(na fotce nejsou, zrovna jsem neměla).

Dobrou chuť!!!


Vaše Lady Tattooch