dýně Hokkaido mě svou chutí doslova dostala. Polévku v sezóně dělám několikrát, rizoto nebo hranolky taky. Teď jsem pro změnu vyzkoušela hamburgry …

… inspirovala jsem se tady, ale v podstatě jsem si recept upravila podle ingrediencí, které byly doma …

Recept:
1 menší dýně Hokkaido
4 stroužky česneku
olivový olej
sůl
1 vejce
30 dkg sýru Gouda
sušená bazalka

Dýni jsem předpekla – na plech jsem vložila plátky dýně se stroužky česneku, lehce posolila, pokapala olejem a nechala péct v troubě vyhřáté na 150°C. Upečenou dýni jsem rozmixovala ponorným mixerem s jedním upečeným stroužkem česneku (může se dát i více). K rozmačkané dýni jsem přidala vejce, nastrouhaný sýr Goudu, ochutila sušenou bazalkou a trochu strouhanky – tak, aby se daly vytvářet malé placičky, které se smaží na trošce olivového oleje …  

… dokonce jsem upeka i hamburgerové housky, ale ty se vůbec nepovedly, tak o nich raději psát nebudu :-)). Hamburgry z dýně jsou výborné 😉 …

… všem přeji krásný den …

Danka