Na kamerách můžeme spatřit papuchalky na ostrově Seal National Wildlife Refuge u pobřežního státu Maine. Ostrov tvoří převážně žulové bloky a nízkorostoucí vegetace.
Jedna z kamer je umístěná v noře papuchalků a zachycuje jejich rodinný život na ostrově. Papuchalci se jmenují Willie a Millie.
Papuchalci bělobradí pohlavně dospívají ve věku 4–5 let, jsou monogamní a hnízdí v koloniích. Využívají přitom převážně nor vyhloubených na travnatých svazích, ale hnízdí též mezi skalami nebo balvany. Na úpravě budoucího hnízda, které později vystýlají trávou, peřím nebo mořskými řasami, se podílí především samec.


Posláním společnosti National Audubon Society je „chránit a obnovovat přírodní ekosystémy se zaměřením na ptáky, ostatní divokou zvěř a jejich stanoviště ve prospěch lidstva a biologické rozmanitosti Země“.
Audubon mají bezkonkurenční rozpětí křídel, které každý rok zasahuje miliony lidí, aby informovali, inspirovali a sjednotili různá společenství v ochranářských akcích. Od roku 1905 je vizí společnosti Audubon svět, ve kterém se daří lidem i divoké zvěři. Audubon je nezisková ochranářská organizace.

V roce 1973 zahájil Dr. Stephen Kress Projekt Papuchalk na ostrově Seal . Seal Island je neobyvatelný, na ostrov mají přístup pouze biologové a tak přímý přenos zobrazuje přírodu v její nejčistší podobě.
Atlantičtí papuchalci tráví většinu času na moři – přicházejí na zemi každý rok na jaře, kde žijí v koloniích a vychovávají svá mláďata.
V každé snůšce je jen jedno vejce, na jehož 39–45 dnů dlouhé inkubaci se podílí oba rodiče. Obvykle si každou sezónu udržují stejného partnera a používají stejnou noru jako v předchozích letech. Mláďata jsou pak opeřena asi ve věku 49 dnů. V tomto věku opouští hnízdo a hned se vydávají do moře.

Online přenos z hnízda:

Papuchalk bělobradý – webkamera z hnízda

Videozáznamy:

Willie a Millie se vrátili na ostrov

Samička snesla vajíčko 19. května.

Papuchalk zblízka

Papuchalci na ostrově

Střídání v inkubaci

Zdroj: National Audubon Society, videozáznamy: Cali Condor, Arlene Beech,
Tzz Oha