Články:snídaně

Karamelový banánový chlebíček

Zdravím vás u dnešního článku!Představte si zimní ráno, zasněženou příchodovou cestu k domu a praskající dřevo v krbu. Je neděle dopoledne a čeká Vás po dlouhé době volný den, kdy nemusíte nikam spěchat. Připravíte si horký čaj a z trouby vytáhnete čer…

Read More

Čokoládovo-kokosová granola

Dneškem jsem zahájila vánoční pečení a snad to nebylo nějaké znamení, dopadlo to totiž neslavně. Pekla jsem kokosové čtverečky, spousta kokosu, kandovaného pomeranče, sušených brusinek a bílé čokolády, prostě samé dobré věci. Vonělo i vypadalo to báječ…

Read More

Banánové ovesné lívance

Banánové ovesné lívance se špetkou koření jsou skvělou volbou, jak zužitkovat přezrálé banány. Navíc jsou zdravé, skvěle chutnají a jsou i jednoduché na přípravu! A proto je dělám již nějaký…
Příspěvek Banánové ovesné lívance pochází z 1001 Voyag…

Read More

Mandlové máslo #rawtella

Krásný den, do vlastního ořechového másla jsem se toužila pustit už hrozně dlouho. Jednak z toho důvodu, že mě lákalo zkoušet nové kombinace ořechů a taky kvůli mé vysoké spotřebě. Moc ráda si ho dopřávám po ránu do horké ovesné kaše… 🍓 Boh…

Read More

POHANOVO-DÝŇOVÉ DONUTY

Dnes pro vás vytahuju recept tak trochu ze šuplíku. O víkendu jsem toho napekla spousty, ale fotkami budu procházet postupně. A nechci vás ochudit ani o jeden recept. V tomto jsem využila znovu dýňové pyré, které postupně doplňuju do ledničky.

Read More

Mrkvové řezy s čokoládou a čokoládovým proteinem

Zdravím vás u dnešního článku! Protože se tento mrkvový kavalír těšil na Instagramu velké slávě, nemůžu Vám recept zatajit. Jde o velmi jednoduchý a výživný dezert, ve kterém jsem použila čokoládový protein, ale stejně dobře bude fungovat i příchuť karamelu nebo arašídů. Záleží jen na vás, jaký mu dodáte „šmrnc“!


Na jeden střední plech budeme potřebovat:

  • 2 velké mrkve
  • 1 špetka soli
  • 2 vejce
  • 2 šálky mléka
  • 3,5 šálku celozrnné mouky
  • 6 lžic řepkového/ arašídového oleje
  • 0,5 lžičky skořice
  • 1 rovnou lžičku jedlé sody
  • 1,5 odměrky proteinu (já použila příchuť čokoláda) – nepovinné
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 100 g čokolády (na vaření min.45% či kvalitnější okolo 70 %)

Mrkev nastrouháme nahrubo, nasypeme do větší mísy a osolíme. Po chvíli přidáme vejce, mléko, mouku, olej, skořici, jedlou sodu, protein, holandské kakao a med.

Vypracujeme těsto, které nalijeme na vysoký plech s pečicím papírem. Dáme péct při teplotě 180 °C přibližně po 35 minut.

Poté koncovou částí vařečky s kulatým průřezem vytvoříme díry v pravidelných vzdálenostech. Rozpustíme čokoládu a polijeme jí připravené mrkvové řezy. Snažíme se nalévat čokoládu zejména do připravených otvorů. Po vychladnutí můžeme podávat. Dobrou chuť!

Mrkev v moučnících ANO/NE? Dali byste si? 
My rozhodně!

Blog najdete i na FacebookuInstagramuBloglovin a YouTUBE.
Mějte se krásně, Vaše Štěpánka 💕

Read More

Mrkvové řezy s čokoládou a čokoládovým proteinem

Zdravím vás u dnešního článku! Protože se tento mrkvový kavalír těšil na Instagramu velké slávě, nemůžu Vám recept zatajit. Jde o velmi jednoduchý a výživný dezert, ve kterém jsem použila čokoládový protein, ale stejně dobře bude fungovat i příchuť karamelu nebo arašídů. Záleží jen na vás, jaký mu dodáte „šmrnc“!


Na jeden střední plech budeme potřebovat:

  • 2 velké mrkve
  • 1 špetka soli
  • 2 vejce
  • 2 šálky mléka
  • 3,5 šálku celozrnné mouky
  • 6 lžic řepkového/ arašídového oleje
  • 0,5 lžičky skořice
  • 1 rovnou lžičku jedlé sody
  • 1,5 odměrky proteinu (já použila příchuť čokoláda) – nepovinné
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 100 g čokolády (na vaření min.45% či kvalitnější okolo 70 %)

Mrkev nastrouháme nahrubo, nasypeme do větší mísy a osolíme. Po chvíli přidáme vejce, mléko, mouku, olej, skořici, jedlou sodu, protein, holandské kakao a med.

Vypracujeme těsto, které nalijeme na vysoký plech s pečicím papírem. Dáme péct při teplotě 180 °C přibližně po 35 minut.

Poté koncovou částí vařečky s kulatým průřezem vytvoříme díry v pravidelných vzdálenostech. Rozpustíme čokoládu a polijeme jí připravené mrkvové řezy. Snažíme se nalévat čokoládu zejména do připravených otvorů. Po vychladnutí můžeme podávat. Dobrou chuť!

Mrkev v moučnících ANO/NE? Dali byste si? 
My rozhodně!

Blog najdete i na FacebookuInstagramuBloglovin a YouTUBE.
Mějte se krásně, Vaše Štěpánka 💕

Read More

Zdravé palačinky s lesním ovocem

Zdravím vás u dnešního receptu! Jestli sledujete můj Instagram (@stepanka_t), víte, že velmi často snídám na sladko. Neznamená to automaticky kupované cereálie nebo toast s nutelou. Miluju ovesné kaše, zdravé lívance, granolu a nebo právě proteinové palačinky, vše s porcí čerstvého ovoce. A proto jsem se rozhodla vám svěřit velmi jednoduchý a zdravý recept, kterým můžete bez výčitek zahájit další den. Jaké preference máte po ránu vy?

S tímto receptem jsem se zapojila do soutěže portálu Blogerky.cz s palačinkovačem od firmy Russell Hobbs.

Na porci pro dva (6 palačinek):

  • 1 zralý banán
  • 3 dcl mléka
  • 4 lžíce celozrnné mouky
  • 2 lžíce čokoládového proteinu
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce kakaa

Dozdobení:

  • Borůvky
  • Ostružiny
  • Banán
  • Tvaroh

VERZE A: Banán si vidličkou rozdrtíme na jemno, zalijeme mlékem, přidáme sůl a ručním šlehačem vyšleháme cca 1-2 minuty. Poté po lžicích za stálého šlehání přidáváme protein, mouku a kakao.

NEBO VERZE B: Všechny ingredience na těsto dáme do mixéru v následujícím pořadí: mléko, protein, mouka, sůl, kakao a banán. Rozmixujeme na hladké kakaové těsto.

Na teflonové pánvi nebo speciální přístroji (BEZ oleje) opékáme tenké palačinky.

Hotové výtvory namažeme tvarohem, přehneme dvakrát vejpůl a posypeme ovocem. Pokud máte nízkotučný tvaroh, přidejte ještě například opražené oříšky nebo arašídové máslo či PB2. Dobrou chuť!

Co myslíte, bude se vám dnešní recept hodit? A když si děláte svoje palačinky, s čím je máte nejraději?

Mějte se krásně,
Vaše Štěpánka z Corcula 💕

Hledáte stále jinou snídani?.. 👉 NECHTE SE INSPIROVAT👈 .
Read More
Loading

Registrace

Vyberte seznam(y):

Buďte s námi

Doporučujeme