Články:snídaně

Mrkvové řezy s čokoládou a čokoládovým proteinem

Zdravím vás u dnešního článku! Protože se tento mrkvový kavalír těšil na Instagramu velké slávě, nemůžu Vám recept zatajit. Jde o velmi jednoduchý a výživný dezert, ve kterém jsem použila čokoládový protein, ale stejně dobře bude fungovat i příchuť karamelu nebo arašídů. Záleží jen na vás, jaký mu dodáte „šmrnc“!


Na jeden střední plech budeme potřebovat:

  • 2 velké mrkve
  • 1 špetka soli
  • 2 vejce
  • 2 šálky mléka
  • 3,5 šálku celozrnné mouky
  • 6 lžic řepkového/ arašídového oleje
  • 0,5 lžičky skořice
  • 1 rovnou lžičku jedlé sody
  • 1,5 odměrky proteinu (já použila příchuť čokoláda) – nepovinné
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 100 g čokolády (na vaření min.45% či kvalitnější okolo 70 %)

Mrkev nastrouháme nahrubo, nasypeme do větší mísy a osolíme. Po chvíli přidáme vejce, mléko, mouku, olej, skořici, jedlou sodu, protein, holandské kakao a med.

Vypracujeme těsto, které nalijeme na vysoký plech s pečicím papírem. Dáme péct při teplotě 180 °C přibližně po 35 minut.

Poté koncovou částí vařečky s kulatým průřezem vytvoříme díry v pravidelných vzdálenostech. Rozpustíme čokoládu a polijeme jí připravené mrkvové řezy. Snažíme se nalévat čokoládu zejména do připravených otvorů. Po vychladnutí můžeme podávat. Dobrou chuť!

Mrkev v moučnících ANO/NE? Dali byste si? 
My rozhodně!

Blog najdete i na FacebookuInstagramuBloglovin a YouTUBE.
Mějte se krásně, Vaše Štěpánka 💕

Read More

Mrkvové řezy s čokoládou a čokoládovým proteinem

Zdravím vás u dnešního článku! Protože se tento mrkvový kavalír těšil na Instagramu velké slávě, nemůžu Vám recept zatajit. Jde o velmi jednoduchý a výživný dezert, ve kterém jsem použila čokoládový protein, ale stejně dobře bude fungovat i příchuť karamelu nebo arašídů. Záleží jen na vás, jaký mu dodáte „šmrnc“!


Na jeden střední plech budeme potřebovat:

  • 2 velké mrkve
  • 1 špetka soli
  • 2 vejce
  • 2 šálky mléka
  • 3,5 šálku celozrnné mouky
  • 6 lžic řepkového/ arašídového oleje
  • 0,5 lžičky skořice
  • 1 rovnou lžičku jedlé sody
  • 1,5 odměrky proteinu (já použila příchuť čokoláda) – nepovinné
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 100 g čokolády (na vaření min.45% či kvalitnější okolo 70 %)

Mrkev nastrouháme nahrubo, nasypeme do větší mísy a osolíme. Po chvíli přidáme vejce, mléko, mouku, olej, skořici, jedlou sodu, protein, holandské kakao a med.

Vypracujeme těsto, které nalijeme na vysoký plech s pečicím papírem. Dáme péct při teplotě 180 °C přibližně po 35 minut.

Poté koncovou částí vařečky s kulatým průřezem vytvoříme díry v pravidelných vzdálenostech. Rozpustíme čokoládu a polijeme jí připravené mrkvové řezy. Snažíme se nalévat čokoládu zejména do připravených otvorů. Po vychladnutí můžeme podávat. Dobrou chuť!

Mrkev v moučnících ANO/NE? Dali byste si? 
My rozhodně!

Blog najdete i na FacebookuInstagramuBloglovin a YouTUBE.
Mějte se krásně, Vaše Štěpánka 💕

Read More

Zdravé palačinky s lesním ovocem

Zdravím vás u dnešního receptu! Jestli sledujete můj Instagram (@stepanka_t), víte, že velmi často snídám na sladko. Neznamená to automaticky kupované cereálie nebo toast s nutelou. Miluju ovesné kaše, zdravé lívance, granolu a nebo právě proteinové palačinky, vše s porcí čerstvého ovoce. A proto jsem se rozhodla vám svěřit velmi jednoduchý a zdravý recept, kterým můžete bez výčitek zahájit další den. Jaké preference máte po ránu vy?

S tímto receptem jsem se zapojila do soutěže portálu Blogerky.cz s palačinkovačem od firmy Russell Hobbs.

Na porci pro dva (6 palačinek):

  • 1 zralý banán
  • 3 dcl mléka
  • 4 lžíce celozrnné mouky
  • 2 lžíce čokoládového proteinu
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce kakaa

Dozdobení:

  • Borůvky
  • Ostružiny
  • Banán
  • Tvaroh

VERZE A: Banán si vidličkou rozdrtíme na jemno, zalijeme mlékem, přidáme sůl a ručním šlehačem vyšleháme cca 1-2 minuty. Poté po lžicích za stálého šlehání přidáváme protein, mouku a kakao.

NEBO VERZE B: Všechny ingredience na těsto dáme do mixéru v následujícím pořadí: mléko, protein, mouka, sůl, kakao a banán. Rozmixujeme na hladké kakaové těsto.

Na teflonové pánvi nebo speciální přístroji (BEZ oleje) opékáme tenké palačinky.

Hotové výtvory namažeme tvarohem, přehneme dvakrát vejpůl a posypeme ovocem. Pokud máte nízkotučný tvaroh, přidejte ještě například opražené oříšky nebo arašídové máslo či PB2. Dobrou chuť!

Co myslíte, bude se vám dnešní recept hodit? A když si děláte svoje palačinky, s čím je máte nejraději?

Mějte se krásně,
Vaše Štěpánka z Corcula 💕

Hledáte stále jinou snídani?.. 👉 NECHTE SE INSPIROVAT👈 .
Read More

Cuketový fitness koláč

Když už trávím celé dny v práci, v den volna jsem se rozhodla odměnit a vyrazila na nákupy. Túra po botách a oblečení byla naprostá katastrofa. Krom zábavné paní v autobusu, která měla na nohou místo letních sandálů klasické boty do vody (vážně), to byla nuda a předražené hadříky. Zvedla jsem si náladu výletem z Chodova přes celou Prahu do nejmenovaného obchodu se sportovní výživou, pro kilo čokoládového proteinu, který mi doporučila kamarádka (značka the Protein Works). V pořadí jde o druhý protein, který jsem se rozhodla vyzkoušet. Minule jsem si koupila komplexní vegan luštěninovo-rýžový bez příchuti, který je skvělý do slané kuchyně třeba na zahuštění omáček. Určitě mohu doporučit. 🙂 Každopádně pro sladké pečení jsem se rozhodla vyzkoušet čokoládovou příchuť a rovnou se doma pustila do pečení. Pojďte si něco sladkého a zdravého upéct se mnou! 

Budeme potřebovat:

  • 1/2 veliké nebo 2 malinké cukety 
  • 2 odměrky čokoládového proteinu
  • 1 špetku soli
  • 2 lžíce drceného kokosu
  • 2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 celé vejce NEBO 1 velký nadrcený banán (dosladí)
  • 1 hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 4 lžíce tvarohu
  • pár lžic kokosového mléka (domácí – recept ZDE), pokud je málo řídké těsto a tuhý tvaroh
  • Burákové máslo a domácí marmeláda na potření – pořádnou vrstvu!
  • kdo má rád sladší moučníky – přidejte do těsta lžíci medu či sušené rozinky

Cuketu si řádně omyjeme. Pokud používáme velkou starší cuketu, zbavíme jí semen a pokud chceme i slupky. U mladých cuket se ani jednoho bát nemusíme. 🙂

Cuketu nastrouháme na hrubo a posypeme špetkou soli. Necháme odpočinout.

Po zhruba 10 minutách nastrouhanou cuketu přemístíme na čistou utěrku/ plátno a důkladně vyždímáme přebytečnou vodu. Zbude nám zhruba šálek tuhé hmoty.

Následně přidáme ostatní suroviny: kakao, proteinový prášek, sůl, kypřicí prášek, kokos, vejce, rozinky, ořechy, atd..

Připraveným těstem naplníme formu vyloženou pečicím papírem či vymazanou tukem a vysypanou kokosem.

Moučník pečeme v předem vyhřáté troubě po 30 minut při 180 °C.

Servírujeme potřené burákovým máslem a domácím jamem bez přidaného cukru. Dobrou chuť!

Pečete rádi sladké s proteinovým práškem? Jaká je vaše oblíbená příchuť?
Napište si do komentářů o recept na přání! Je něco, co už dlouho chcete zkusit, ale neměli jste kuráž?

Díky, že jste tu se mnou. Mějte se nádherně a něco pro to udělejte,
Vaše Štěpánka 💕

Read More

Bread pudding: žemlovka de luxe

Původně měly přijít na řadu tartaletky číslo dvě, snad nevadí, že si chvilku počkáte. Pekla jsem tuhle žemlovku, průběh pečení postovala na Instagramu a tam i slíbila, že recept na ni uveřejním co nejdříve, tak tady je. Váhala jsem, jak tuhle dobrotu nazvat, v originále je to „bread pudding“, čili něco jako chlebový nákyp, u nás podobně děláme žemlovku. Přiznám se, že žemlovku nesnáším už odmala, pronásleduje mě vzpomínka na mokrou zemlbábu ze školní jídelny, ani ten název tomu nepřispívá. Když jsem ale kdesi viděla fotku dozlatova a křupava upečeného nákypu z croissantů zalitých vanilkovým krémem, začala jsem si do mrazáku schovávat vánočku a croissanty, které jsme nestačili sníst. Dnes jsem jich konečně nastřádala dost, abych naplnila menší zapékací misku a mohla se pustit do pečení. Škoda, že vám nemůžu zprostředkovat, jak krásně to vonělo – obcházela jsem troubu jako mlsný kocour. Vanilkový krém, malinová marmeláda a čokoláda (u nás na to padl zlatý zajíc od Lindtu), to je prostě luxus, který pozvedne obyčejnou žemlovku na úplně jinou úroveň. 

PS: Ještě teplý nákyp jsme vezli na zahrádku k manželovým rodičům a chutnal úplně všem. Krom mne. Ta moje averze k žemlovkám je prostě nepřekonatelná. I přes tu všechnu vůni a zlatavou krásu jsem se nepřinutila ochutnat ani kousíček. Ach jo 🙂

Ingredience

(menší zapékací miska, 2-3 porce, rozměry dodám večer)

4 žloutky
3 lžíce cukru krystal
špetka soli
250 ml mléka
250 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu*

croissanty, plátky vánočky (měla jsem 2 croissanty a asi 14 malých plátků vánočky)
několik lžic malinové marmelády
100 g čokolády, nasekané na kousky

*vanilkový extrakt můžete nahradit vanilkovým luskem, v tom případě ho rozřízněte, vyškrábněte zrníčka a ta spolu s luskem nejdříve krátce povařte v mléce se smetanou – já jsem použila extrakt, ale přidala jsem k němu i špetku mleté vanilky

Postup

Ve větší misce rozšleháme žloutky s cukrem a solí. V rendlíku ohřejeme mléko, smetanu a vanilkový extrakt téměř k bodu varu, odstavíme a naběračkou ho tenkým pramínkem za stálého míchání metličkou přilejeme ke žloutkům, tak získáme základ na vanilkový krém.
Zapékací misku vymažeme máslem. Croissanty podélně rozřízneme, promažeme marmeládou a opět spojíme, plátky vánočky taktéž namažeme tenkou vrstvou marmelády a spojíme je po dvou. Vyskládáme jimi misku tak, aby nikde nezůstaly volné mezery. Navrch nasypeme kousky čokolády a vše zalijeme horkou žloutkovou směsí. Necháme 15 minut stát, aby pečivo nasáklo mlékem.

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Nákyp pečeme dozlatova, asi 35 minut. Podáváme teplý.


Inspirace: www.deliciousmagazine.co.uk

Read More

Jahodové smoothie s goji

Nikdy nemůžu po ránu jen tak vyběhnout z domu nebo se pustit do cvičení. Bez pořádné snídaně jsem úplně nemožná. Jestli jste na tom podobně a chcete začít sportovat i po ránu, pak píši dnešní recept právě pro vás.

Read More

Jahodové smoothie s goji

Nikdy nemůžu po ránu jen tak vyběhnout z domu nebo se pustit do cvičení. Bez pořádné snídaně jsem úplně nemožná. Jestli jste na tom podobně a chcete začít sportovat i po ránu, pak píši dnešní recept právě pro vás. Po tomto smoothie z Vás bude energie čišet víc, než po silné ranní kávě!

Na porci pro jednoho budeme potřebovat:

  • 1/2 banánu
  • 1 dcl vody
  • 3 lžíce jahodové domácí dřeně/ 6 čerstvých jahod
  • 1 lžičku sušené kustovnice
  • 1 rovnou lžičku proteinu (já použila super vegan bez příchuti od Iswari)
Všechny přísady vhodíme a zpracujeme ve smoothie makeru, nebo je rozmixujeme tyčovým mixérem ve vysoké úzké nádobě.
Dozdobíme kustovnicí či čerstvou jahodou a mátou. Přeji krásné ráno a dobrou chuť. 🙂
Dali byste si? Milujete ovocné freshe a smoothie jako já? CO vás před sportem nakopne nejvíc?
Kdy a jak nejradši sportujete VY? 

Mějte se krásně a někdy příště se budu těšit,

Vaše Štěpánka 💕

Read More

Slané mrkvové lívance

Vyzkoušejte si se mnou slanou variantu oblíbené snídaně!

Na porci pro jednoho budete potřebovat:

  • 1/2 nastrouhané velké mrkve
  • 1 vejce
  • 1 šálek jemných ovesných vloček
  • 1 špetka jedlé sody
  • 1 špetka kari, pepře a soli
  • 1 čajová lžička nastrouhaného parmazánu
  • 50-100 ml horké vody (na nasáknutí vloček)
  • krémový balzamiko ocet

Postup:
Ovesné vločky nasypeme do misky a zalijeme horkou vodou. Přidáme nastrouhanou mrkev, sůl, vejce, jedlou sodu, kari, pepř a nastrouhaný parmazán. Vše zamícháme a spojíme v těstíčko. Pomocí lžíce tvoříme na rozpálenou pánev s kapkou řepkového oleje pět placiček a opékáme pozvolna z obou stran. Servírujeme s krémovým octem balzamiko, do kterého lívanečky lehce namáčíme. Přeji dobrou chuť a hezký den!

Co říkáte na moji slanou #pancaketower? Užijte si krásný zítřejší státní svátek a VESELÉ VELIKONOCE!
Vaše Štěpánka 💕

Mohlo by Vás zajímat:
Kefírové lívance ze špaldové mouky
Královské lívance s čokoládovým fudge
Lívanečky s karamelem
Domácí müsli s buráky
Bezlepkový dýňový koláč

Read More
Loading

Registrace

Vyberte seznam(y):

Buďte s námi