Archiv pro štítek: recepty




Domácí ravioli ricotta e spinaci

Italský tradičný pokrm RAVIOLI spadá do kategorie pasta ripiena, tedy plněné těstoviny. Dalo by se říci "co kraj, to jiná náplň, to jiná forma". Variací mají tyhle plněné těstovinové kapsičky opravdu nekonečně mnoho. Někdo je rád ve vývaru, j…

Read More

Kváskové lívance

Lívance jsou skvělý způsob jak upotřebit přebytečný kvásek. Od té doby, co jsem si kvásek založila z ovocné vody podle tohoto návodu od Maškrtnice a peču chleba, mívám přebytky docela často. Vycházím z tohoto receptu podle Markétky Kitchenette, jen já …

Read More

Novinka ve světě kávy

Možná jste už zaznamenali novinku ve světě kávomilců šířící se vodami internetu a sociálních sítí.Neobvykle fotogenický nápoj se jmenuje DALGONA.Jedná se o vyšlehanou kávu, která je již dlouho známá hlavně v Indii, Pákistánu a Macau.Světu ji …

Read More

Dalamánky

I nadále zůstávám věrná domácímu pečení, pokud okolnosti dovolí. Již několikrát jsem dělala dalamánky podle receptu v odkazu zde. Jen doporučuji dát méně vody – 350 ml, za mě i malinko více soli a mouky – 530 g, případně pak ještě doladit. Těsto bylo více lepivé. Rodině chutnají moc. Čerstvé jsou samozřejmě nej. Mějte se … [číst dál…]

Read More

Jáhlový koláč

Včera jsem psala na instagramu, jak mě v poslední době nepěkně honí mlsná a jak se snažím jí dopřát své a tak vymýšlím zdravé varianty dobrot.Takže je tu jeden jednoduchý, rychlý koláč z jáhel.O tom, že jsou jáhly zdravé asi není nutné psáta zbyte…

Read More

Babiččin kynutý věnec

Už je sice dlouho po Velikonocích, ale my tenhle kynutý věnec děláme běžně i během roku. A taky na Vánoce, na rozdíl od vánočky v troubě totiž věnec v remosce krásně drží tvar. Je to recept mojí babičky, takže na nějaké přesné gramy a mililitry se nehr…

Read More

ŠVÉDSKÝ KOLÁČ

Dnes se s vámi podělím o další mega extra speciál rychlovku a dobrotu v jednom.Máme tenhle koláč moc rádi a s heslem v jednoduchosti je síla ho teď posílám dál.Mnozí ho jistě znáte, ale utajit ho těm, co ne, by byl hřích.Jako vždy budu m…

Read More

Focaccia a plněné žampiony

Hezký den. Dnes vám opět přináším recept, tentokrát na focacciu a přidám i jednu variantu plněných žampiónů. Jak asi všichni víte, focaccia je italské pečivo, moc dobré pečivo:-). Já ho pekla jako pečivo ke grilování, ale mizelo i samotné jen tak. Recept: 500 g hladké mouky 300 ml vlažné vody 21 g droždí 15 g … [číst dál…]

Read More

… palačinky …

palačinky jsou asi jedním z prvních jídel, do kterých jsem se co by náctiletá pustila. Na střední škole jsem nechodila na obědy, protože ve škole nebyla jídelna, byl tam jenom bufet. Obědy byly sice zajištěny v nedaleké hospodě, ale ta se mi nelíbila a…

Read More

… chléb …

můj úplně první upečený chléb jinak než v domácí pekárně …… k jeho upečení jsem se odhodlávala hodně hodně dlouho a zkusila jsem to, protože je teď více času než obvykle …… a musím říct, že se nad moje očekávání povedl. Recept i s postupem zde….

Read More

ZAPEČENÉ PALAČINKY S RICOTTOU A MALINAMI

Zapečené palačinky jsem naposledy jedla … věříte, že si to ani nepamatuju, … snad ve školní jídelně. Palačinky jinak miluju, ale ty zapečené nikdy nebyly můj favorit. Ale tentokrát jsem si řekla, že přišel čas jim dát novou šanci. Klasický tvaroh jsem …

Read More

Vynikající domácí housky

Dnes přináším další rychlý recept na domácí pečivo. Nejlepší na něm je, že je velmi snadné, chutné a navíc do půl hodiny hotové i s upečením. Recept mám z Instagramu od @zuzana_pudil. IG je teď pro mě neskutečnou inspirací ve vaření a pečení. Recept na housky/rohlíky: Ingredience 400 g hladké mouky (můžete použít i tmavou … [číst dál…]

Read More
Loading