Archiv pro štítek: recepty




Ovesno – kokosové sušenky

Krásný pátek, moji milí…Minulý týden jsem na instagram dávala recept na báječné ovesno – kokosové sušenky a došlo mi, že by tady na blogu chyběl a to by byla velká škoda. Jsou totiž moc dobré.Zcela určitě si do nich můžete přidat např, rozinky, …

Read More

Quiche

Dnes mám pro vás tip na letní oběd, svačinu, večeři nebo slanou pochoutku pro návštěvy. Předpokládám, že většina tento francouzský koláč zná, ale možná jste na něj trochu pozapomněli jako já:-), tak se vám má zmínka může hodit k oživení jídelníčku. Ingredience: Balíček listového těsta 150 ml mléka 150 ml smetany 3 vajíčka sůl, pepř, … [číst dál…]

Read More

Ty nejlepší rohlíky

Během karantény jsem začala asi jako spousta dalších péct vlastní pečivo. Kromě kváskového chleba přišla řada i na rohlíky. Nejprve jsem zkoušela tenhle recept od Kačky Smooth Cooking, která do nich dává mléko a tak jsou to spíš takové žemličky. Moc do…

Read More

Páteční recept

Krásný pátek přeji!U nás je deštivo, chladno a nehezky.Nedá se nic dělat a tak si uděláme ten den hezčí něčím k zakousnutí. Co vy na to?Doma mi zbyla uvařená červená řepa a na salát jsme neměli chuť a tak jsem si vzpomněla, že existuje lákavý rece…

Read More

Kynuté koláče

Blíží se víkend a možná se chystáte i něco upéct, tak tu mám pro vás jeden tip. Před pár dny, možná už i týdny, jsem pekla koláče podle Inny z blogu Garden and Kitchen. Sleduji ji velmi ráda na Instagramu, kde je skutečně velikou inspirací, protože denně přidává recepty, a nejen recepty, na vaření i … [číst dál…]

Read More

Jak jsem začala kváskovat

Protože se nám během karantény vůbec nechtělo do obchodů, začala jsem po nějaké době zase kváskovat. Už jsem měla dva takové pokusy, ten poslední kvásek nepřežil porod a následující šestinedělí, kdy se o něj nikdo nestaral. A tak když jsem narazila na …

Read More

Jak jsem začala kváskovat

Protože se nám během karantény vůbec nechtělo do obchodů, začala jsem po nějaké době zase kváskovat. Už jsem měla dva takové pokusy, ten poslední kvásek nepřežil porod a následující šestinedělí, kdy se o něj nikdo nestaral. A tak když jsem narazila na …

Read More

Domácí ravioli ricotta e spinaci

Italský tradičný pokrm RAVIOLI spadá do kategorie pasta ripiena, tedy plněné těstoviny. Dalo by se říci "co kraj, to jiná náplň, to jiná forma". Variací mají tyhle plněné těstovinové kapsičky opravdu nekonečně mnoho. Někdo je rád ve vývaru, j…

Read More

Kváskové lívance

Lívance jsou skvělý způsob jak upotřebit přebytečný kvásek. Od té doby, co jsem si kvásek založila z ovocné vody podle tohoto návodu od Maškrtnice a peču chleba, mívám přebytky docela často. Vycházím z tohoto receptu podle Markétky Kitchenette, jen já …

Read More

Novinka ve světě kávy

Možná jste už zaznamenali novinku ve světě kávomilců šířící se vodami internetu a sociálních sítí.Neobvykle fotogenický nápoj se jmenuje DALGONA.Jedná se o vyšlehanou kávu, která je již dlouho známá hlavně v Indii, Pákistánu a Macau.Světu ji …

Read More

Dalamánky

I nadále zůstávám věrná domácímu pečení, pokud okolnosti dovolí. Již několikrát jsem dělala dalamánky podle receptu v odkazu zde. Jen doporučuji dát méně vody – 350 ml, za mě i malinko více soli a mouky – 530 g, případně pak ještě doladit. Těsto bylo více lepivé. Rodině chutnají moc. Čerstvé jsou samozřejmě nej. Mějte se … [číst dál…]

Read More

Jáhlový koláč

Včera jsem psala na instagramu, jak mě v poslední době nepěkně honí mlsná a jak se snažím jí dopřát své a tak vymýšlím zdravé varianty dobrot.Takže je tu jeden jednoduchý, rychlý koláč z jáhel.O tom, že jsou jáhly zdravé asi není nutné psáta zbyte…

Read More
Loading