Články:léto

Letní GIVEAWAY

Kuchařku se spoustou zdravých receptů do sbírky a k tomu prázdninové čtení o zdravém životním stylu, to jsou dárky pro vás! 
Jediné, co pro výhru musíte udělat je být skutečným věrným čtenářem, nebo se jím stát. 🙂 
Tedy splňovat  minimálně 2 tyto podmínky:
1. Sledovat blog přes Google Followers (postranní panel vlevo)
2. Sledovat Facebook blogu > ZDE
3. Sledovat instagram @stepanka_t 
Poslední podmínkou je zanechat na sebe kontakt pod tímto příspěvkem nebo u soutěžního příspěvku na Facebooku. Můžete mi připsat krom své emailové adresy třeba i to, na co se těšíte o prázdninách nejvíc! 

Zapojit se můžete do 15. srpna 2017.

Krásné léto přeje,
Vaše Štěpánka 💕

Read More

Letní GIVEAWAY

Kuchařku se spoustou zdravých receptů do sbírky a k tomu prázdninové čtení o zdravém životním stylu, to jsou dárky pro vás! 
Jediné, co pro výhru musíte udělat je být skutečným věrným čtenářem, nebo se jím stát. 🙂 
Tedy splňovat  minimálně 2 tyto podmínky:
1. Sledovat blog přes Google Followers (postranní panel vlevo)
2. Sledovat Facebook blogu > ZDE
3. Sledovat instagram @stepanka_t 
Poslední podmínkou je zanechat na sebe kontakt pod tímto příspěvkem nebo u soutěžního příspěvku na Facebooku. Můžete mi připsat krom své emailové adresy třeba i to, na co se těšíte o prázdninách nejvíc! 

Zapojit se můžete do 15. srpna 2017.

Krásné léto přeje,
Vaše Štěpánka 💕

Read More

Zase ten pocit

Už je to zase tady! Začaly prázdniny. Myslím, že tady každý rok píšu to samé, ale prostě pořád mám na začátku července ten stejný pocit jako kdysi, byť už do školy dávno nechodím. Skončila školka, předaly jsme se slečnou dárky, pobraly výkresy, vzaly domů obsah pytlíku a bačkory, ze kterých akorát vyrostla. Byl to fajn školkový rok, který nám kazily jen ty nemoci. Příští rok nás čeká třída předškoláků, což znamená poslední rok toho bezstarostného dětství, kdy nemá skoro žádné povinnosti a je pro ní zážitkem, když najde housenku. 
Mezi focením a úpravami ještě občas zvládnu něco vlastního, protože musím vymýšlet nové věci a hledat nové lokace. Včera jsme byly na večerní procházce a mně udělalo radost to krásné světlo. Třešně jsou koupené, protože na chatě nám bohužel zmrzly:-/. 

Užívejte letní dny!
L.

Read More

Zase ten pocit

Už je to zase tady! Začaly prázdniny. Myslím, že tady každý rok píšu to samé, ale prostě pořád mám na začátku července ten stejný pocit jako kdysi, byť už do školy dávno nechodím.

Read More

Co (ne)koupit na Aliexpressu?

Mimo jedlíka jsem i klasická žena – nákupní maniačka. Nemám sice všechny příznaky celoročně, ale jakmile je společnost a nálada, beru obchody útokem. Nejde ovšem jen o tradiční módu, ráda chodím do domácích potřeb, do knihkupectví, zdravých potravin a v neposlední řadě na eshopy. Dnešní nákupní článek bude sice částečně i pro muže fotografy, ale dámy si také přijdou na své! Uvidíte mnou objednané bikiny a vychytávky do kuchyně! Jak se shodují produkty s realitou?

Na Aliexpressu objednávám JEN produkty, které se vyplatí.

Na rozdíl od Ebay a jiných internetových marketů tu není takové množství padělaných výrobků ala Adihash a Nika. Nabídka se jinak příliš od ostatních neliší. Objednat si můžete wakame řasu, mobil a kabelku stejně jako dětský kočárek. To vám ovšem určitě nedoporučuji. Osobně jsem zatím na zahraničních webech neutratila více jak 700 Korun za jeden předmět. Řešit případnou reklamaci rozbité sekačky bych nepřála ani úhlavnímu nepříteli.

Když tedy automaticky vyřadíme veškeré věci nad 1000 Korun, zbude stále milion věcí, které tu člověk bezpečně sežene mnohdy 10x levněji než u nás.

Jeden hlavní příklad, na kterém nás obchody obírají – sluneční krytka na zrcadlovku. Určitě to neřeší každý z Vás, ale pro ilustraci rozdílů cen na začátek poslouží. U nás cena začíná na Aukru okolo 150 Korun (plus poštovné), v kamenných obchodech od 200 po 700 Korun. Mnou objednaná clona na Nikon d3200 – 0,8 Eur a poštovné zdarma. Tedy – 21 Korun. Moje spokojenost – 100%.

Aby to ovšem nebylo jen o elektronice – další příklad pro dámy: Bikiny k moři jsem si objednala loni i letos. Do kamenného obchodu už se nechystám, protože kvalita plavek z Ali a z běžných řetězců je naprosto stejná. NAVÍC na Ali najdete mnohem originálnější kousky a za směšnou cenu. Teď už je sice na červencovou dovolenou pozdě, ale jestli si objednáte plavky dnes, v srpnu s nimi budete královnou pláže a bazénu. Tyto mě stály včetně poštovného 9,50 Euro = 249 Korun, a přišly do 4 týdnů. Spodní díl sedí perfektně, horní díl jsem si ručně trochu poupravila, aby neodstávala látka po stranách, ale jinak znovu 100% spokojenost.

Ještě lépe dopadla druhá objednávka bikin „push-up“. Ty tentokrát nebylo třeba nijak upravovat a cenově se pohybovaly stejně. Barvy jsou sice ve skutečnosti sytější než na obrázku, ale pět hvězd z pěti by si i tak zasloužily. Reálnou fotografii dodám.

Myšlenka koupit spiralizér na zeleninu mě sváděla už delší dobu. Nakonec jsem neodolala a objednala si tento v přepočtu za 72 Korun (včetně poštovného). Tentokrát jde o produkt, který bych vám nedoporučila. Práce s ním je zdlouhavá, namáhavá a hrozí spíš ublížení na vlastním zdraví než perfektně připravené nudle.

Další věcí do mé foto výbavy byla náhradní baterie do zrcadlovky. U nás originál Nikon pořídíte od 1100 Korun výš. Na Aliexpressu mě ta samá v originálním balení a s ochranným štítkem stála 12,77 Euro = 340 Korun. Slouží skvěle, mám ji již rok a 100% spokojenost.

Zatím nejnovější objednávka stála také nejméně a patří mezi klasiku. Ochranné kryty na telefon. Celkem jsem si objednala tři, srdcový za 0,49 Euro, zrcadlový za 0,68 Euro a s motivem Nokie za 0,91 Euro. Tedy v přepočtu 13 Korun, 18 Korun a 24 Korun = 55 Korun. Nevím, zda se tu takové dají vůbec sehnat, ale obyčejný čirý kryt mě stál před rokem 199 Korun.

Jestli jste se báli nákupů na Aliexpressu, věřte mi – není důvod. Obchodníkům udělíte hvězdičky od jedné do pěti a u každého produktu a prodávajícího si můžete přečíst stovky recenzí. Zatím jsem se napálila pouze se zeleninovým spiralizérem. 😀 Pokud máte podobné historky, určitě mi napište do komentářů.

Také nakupujete na Aliexpressu či Ebay? A co jste si naposledy objednali vy?

Doufám, že se Vám mé tipy budou hodit! Mějte se krásně a užívejte si léta.
Vaše Štěpánka 💕

Read More

Jahodové blondies | Strawberry Blondies

NEW ENGLISH VERSION BELOW!

Sezóna jahod dorazila i k nám! Lhala bych, kdyby napsala, že jde o moji nejoblíbenější. Miluji všechno ovoce a zeleninu a přechod z jednotlivých etap si náramně užívám. Dřív než nám dozrály vlastní na zahrádce, musela jsem se ujmout nelehkého úkolu – co s jahodovou dření z loňského roku v mrazáku? Jestli řešíte ten samý problém, pusťte se do pečení se mnou. Čerstvé jahody se budou také hodit! Doporučuji jimi ve finále poklást obvod koláče a navrstvit je do kruhu na marcipánovou drobenku. Vláčné „blondies“ – rozumějte brownies z bílé čokolády – je po rozkrojení díky jahodám narůžovělé a čerstvé plody na vrch dodají skvělý kyselý nádech. Příjemné poochutnání!


Budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • 250 ml jahodové dřeně – roztáté
  • 100 g bílé čokolády
  • špetka soli
  • 90 g másla nebo hery
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 rovná lžička kypřicího prášku
  • 10 lžic hladké mouky

Vrchní vrstva:

  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce sušeného mléka
  • 1 lžička medu či javorového syrupu
  • 1 lžička řepkového oleje
  • 1 až 2 kapky mandlového aroma (sladká mandle)
  • 1 lžíce vody (další přidáváme po kapkách)

+ čerstvé jahody a květiny na ozdobu 

Vejce si vyšleháme s vanilkovým extraktem, špetkou soli a rozpuštěným máslem do krémové pěny (šleháme cca 5 až 10 minut). Následně přiléváme jahodovou dřeň (o pokojové teplotě!) a polovinu tabulky bílé čokolády, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (<< do skleněné misky nalámeme 50 g bílé čokolády, podlijeme lžící vody a dáme na 25 sekund do mikrovlnné trouby na 700-750 W, následně rychle promícháme). Poté do krémového těsta po lžicích přidáváme hladkou mouku s kypřicím práškem. Na závěr vmícháme na malé kostičky nakrájenou bílou čokoládu. Těsto nalijeme do vymazané koláčové formy a dáme péct na 180 °C po 30 minut.

Na marcipánovou posypku si do misky dáme sušené mléko, moučkový cukr a zakápneme javorovým syrupem/medem, přírodním aroma, olejem a vodou. Promícháním a třením o střeny dlouhou lžicí utvoříme drobenku, kterou posypeme hotový korpus koláče. Pokud se vám hmota zdá být stále příliš sypká, přidejte několik kapek vody. Plochou částí lžíce udusáme krustu a zdobíme například jedlými květy. **Doporučuji poklást na okrajích plátky čerstvých jahod. Recept jsem připravovala bohužel ještě před dozráním vlastních ze zahrádky a proto se musel obejít bez. 🙂

STRAWBERRY BLONDIES
You will need:

  • 2 eggs
  • 250 ml strawberry pulp – melted
  • 100 g of white chocolate
  • a pinch of salt
  • 90 g a butter
  • 1 tablespoon of a vanilla extract
  • 1 a straight teaspoon of bulking powder
  • 10 tablespoons of a plain flour

Upper layer:

  • 3 tablespoons of a powdered sugar
  • 3 tablespoons of dried milk
  • 1 teaspoon of honey or maple syrup
  • 1 teaspoon of rapeseed oil
  • 1 to 2 drops of an almond flavor (sweet almonds)
  • 1 tablespoon of water (add another drop if it is stil dry)

+ Fresh strawberries and flowers for decoration

Spread the eggs with vanilla extract, a pinch of salt and melted butter into a creamy foam (whip about 5 to 10 minutes). Then add the strawberry pulp (do not forget – the room temperature!) and a half of melted white chocolate (about 50 grams). You can dissolve it in a water bath or in a microwave oven („Pour 50 grams of white chocolate into a glass bowl, pour one tablespoon of water and put it for 25 seconds in the microwave oven (700-750 Watts), then quickly mix).

Secondly, add smooth flour with the boiling powder to the cream dough, mix well.

Finally, add chopped the second half of a white chocolate (slized into smale cubes) and mix all together. Pour the dough into an erased cake mold and bake at 180 ° C for about 30 minutes.

For the marzipan covering, put the milk powder, the sugar powder and the maple syrup / honey, natural flavor, oil and water into the bowl. Mixing with a long spoon will create a crumb. If the mass seems too loose, add a few drops of water. Put the marzipan on the top of our prepaired pie. Flatten it with a spoon and decorate, for example, with flowers. ** I highly recommend putting slices of fresh strawberries on the edges. Unfortunately, I had prepared the recipe before ripening my own from the garden and therefore had to go without it. 🙂 Bon Appetit! And please, forgive me any mistakes. 🙂

Leave me a comment bellow, If you like the recipe!

Minimalistická vizáž.

Co říkáš na můj dnešní recept? Miluješ jahody? Jak je máš nejraději? Budu se těšit na vaše milé komentáře a přeji krásný zbytek dne,
Vaše Štěpánka 💕

Co s jahodami? 
Přidejte se ke čtenářům Corcula! Můžete tak učinit skrz google email v levém postranním panelu nebo se přihlašte k odběru přes jakýkoli jiný email vpravo nahoře. Ráda vás uvítám i na instagramu pod přezdívkou @stepanka_t
Read More

Jahodové blondies

Sezóna jahod dorazila i k nám! Lhala bych, kdyby napsala, že jde o moji nejoblíbenější. Miluji všechno ovoce a zeleninu a přechod z jednotlivých etap si náramně užívám.

Read More

Dort z jahodové dřeně

Velmi rychlý a výborný jahodový moučník :).

V létě nikdy veškerou úrodu jahod nezvládneme včas spotřebovat. Ukládáme si ovoce do zásoby rozmixované a zmražené. Kdykoli si v průběhu roku vzpomeneme, můžeme si jahody z vlastní zahrádky přidat k vanilkové zmrzlině či do smoothie (a stále si užíváme plnou sladkou chuť namísto bledých jahod ze supermarketu!). Jestli nemáte vlastní, určitě se vyplatí zamrazit i celé jahody nakoupené ve velkém v sezóně od farmáře. 😊

V dnešním receptu je zcela na vás, zda použijete jahody čerstvé nebo mražené a na výběr máte hned dvě varianty těsta. Obě jsem pekla a většině mých poradců (4 : 1) více chutnala varianta s těstem A z celozrnných sušenek. Pokud ovšem rádi jíte zdravě (nebo musíte), vyzkoušejte dietní variantu B z ovesných vloček. Přítel se ale přimlouvá 100% za sušenkové těsto, i když držíte dietu. Prý je zdravá příliš, cituji: „už tam chybí jen polníček“ 😂.

Množství na dortovou formu o průměru 32 cm.
Budeme potřebovat:

  • 250 ml jahodové dřeně (rozmixované jahody)
  • 50 ml vody s 1 lžící ovocné šťávy
  • 1,5 sáčku dortového želé
  • 2 tvarohy
  • 2 lžíce medu (já použila pampeliškový)
  • špetka skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • suroviny na těsto dle výběru – A/B popsány v následujícím odstavci
Těsto A (chutnější varianta) – 150 g rozdrcených sušenek (např. BeBe dobré ráno/ Lotus/) s jednou lžící holandského kakaa zalijeme rozpuštěnými čtyřmi lžícemi másla. Necháme nasáknout a namačkáme hmotu na dno dortové formy. Dáme do předem vyhřáté trouby na 5 minut při 200 °C. Pokračujeme podle kroku 2.
Těsto B (dietka) – 1 šálek jemných ovesných vloček smícháme s 1 lžící holandského kakaa, 1 lžící arašídového másla, špetkou jedlé sody a lžící třtinového cukru zalijeme šálkem horké vody a dobře promícháme. Natřeme dno dortové formy a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme 8 minut. 
Postup:
1) Připravíme si těsto dle návodu výše.
2) Tvarohy si smícháme se skořicí, muškátovým oříškem a tekutým medem. Navrstvíme krém na připravený korpus a dáme do trouby péct na 10-15 minut při 200 °C. Poté dort necháme vychladnout.
3) V hrnci si spojíme jahodovou dřeň s vodou a rozmícháme s práškem na tvorbu dortového želé. Za stálého míchání přivedeme k varu, poté odstavíme a 1-2 minuty necháme odstát. Želé rovnoměrně nalijeme na dort (uzavřený v dortové formě) a po ztuhnutí umístíme minimálně na 30 minut do lednice. 
Přeji dobrou chuť!

Dali byste si kousek???

Doufám, že se vám dnešní recept bude hodit a zachutná vám.
Mějte se krásně, Štěpánka 💕

Mohlo by se Vám líbit:
Flapjacky s arónií
Borůvkový dort – Blueberry Cake
Pečený CHEESECAKE
Brokolicový salát s rozinkami

Read More

Dort Letní nálada

Pojďte si se mnou upéct lehký moučník s osvěžujícím černým rybízem!

Dorty peču ze všeho nejraději jen tak. 
Když mě neznervózňuje nedostatek času, ani přání oslavence. Můžu si podle vlastních chutí improvizovat a upéct svou „šizenou“ zdravější variantu místo poctivého dortíku s marcipánem. Ale nenechte se zmást, nakonec ani tenhle moučník není stoprocentně healthy. Je hříšný přesně tak akorát! Bez výčitek si dezertní vidličkou naberete sousto lehkého korpusu z ovesných vloček namazaného čokoládovým tvarohovo-pudinkovým krémem a osvěžujícím letním ovocem. Dostali jste taky chuť jenže nikdo jako na potvoru nic neslaví? No problem. 🙂 Udělejte radost sobě!

Na klasickou dortovou formu (32cm) budeme potřebovat:
  • 2 žloutky 
  • 2 polévkové lžíce (dále PL) domácího vanilkového extraktu (vanilkový lusk vyluhovaný minimálně 2 měsíce v silném alkoholu)
  • 2 PL javorového sirupu
  • 1 banán
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 4 PL namletých ovesných vloček
  • 1/4 sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • 2 vrchovaté PL holandského kakaa
  • 2 PL horké vody
  • sníh ze 2 bílků 
  • špetku soli (do bílků)
Na krém a želatinu:
  • 1 čokoládový pudink
  • 300 ml mléka
  • 60g-100g hořké čokolády 🍫
  • 1 tuhý tučný tvaroh
  • pár lžic griotky
  • 1 sáček želatiny
  • 2 PL ovocné šťávy
  • 180 ml vody
  • 3 PL černého rybízu
Žloutky si vyšleháme po dobu 5 minut s na jemno nadrceným banánem, javorovým sirupem, olejem a vanilkovým extraktem. Přidáme namleté ovesné vločky, prášek do pečiva, kakao, 2 lžíce horké vody a vše spojíme v hladké těsto. Jemně ručně zapracujeme sníh ze 2 bílků se špetkou soli. Hotové těsto nalijeme do vymazané dortové formy a dáme péct na 20-25 minut při 175 °C.
Podle návodu na obalu si připravíme jeden čokoládový pudink v 300 ml mléka (místo původních 500 ml). Před vychladnutím přisypeme nakrájenou čokoládu a necháme ji v horkém pudinku pěkně rozpustit.  Když nám hmota přejde na pokojovou teplotu, přimícháme tuhý tvaroh (ne z vaničky!) a dosladíme podle chuti a uložíme na hodinu do lednice.
Do malého hrnce nalijeme 2 lžíce ovocné šťávy a naředíme na 200 ml. Přidáme sáček želatiny a kuličky černého rybízu. Necháme projít varem zhruba 2-3 minuty (podle pokynů na obalu) a odstavíme mimo horkou plotnu. Korpus pokapeme griotkou, namažeme vychladlým krémem a přelijeme želatinou s ovocem (je důležité ponechat korpus stále v dortové formě!). Pár minut necháme dort v pokojové teplotě a poté ho uložíme nejméně na půl hodiny (lépe přes noc) do lednice. Přeji dobru chuť!

Pečení dortů si pokaždé užívám. Máte to taky tak? A jaký je váš oblíbený?
Read More
Loading

Registrace

Vyberte seznam(y):

Buďte s námi