Články:pečení

Bloody brownie z červené řepy

Zdravím vás u dnešního článku, jenž výjimečně vznikal narychlo a na Vaše přání. Na svém instagramu jsem sdílela v instastories kousek upečeného snídaňového „bloodie“ a spousta z Vás se mi ozvalo s prozbou o recept do zpráv. Aby to bylo spravedlivé (a k…

Read More

Jak vzniká kupovaná vánočka?

Zdravím vás u dnešního článku!Díky studiu biochemie v Praze jsem se tento týden mohla zúčastnit dobrovolné exkurze do pekárny (konkrétně Kladno-Švermov). Bylo to pro mě zatím jedno z nejzajímavějších praktických cvičení, a tak bych se o svoje zážitky c…

Read More

Perníčky 2017

Oblíbené perníčky jsou na mém blogu často vyhledávané. každé Vánoce si na ně musím udělat čas a naše slečna je miluje. Zdobení je její oblíbená aktivita a je pravda, že je v tom rok od roku lepší. Letos krásně nazdobila asi 40 perníčků. Vždy se podívá …

Read More

Zase ta Lucie

Stejně jako loni, pekly jsme se slečnou Lussekater. Mám ten 13. prosinec ráda, ale kvůli mému svátku to není. Je to prostě takový magický den, který už se u nás ve městech sice neprožívá, ale má svoje kouzlo. A já ho slavím trochu v tom švédském stylu,…

Read More

Karamelový banánový chlebíček

Zdravím vás u dnešního článku!Představte si zimní ráno, zasněženou příchodovou cestu k domu a praskající dřevo v krbu. Je neděle dopoledne a čeká Vás po dlouhé době volný den, kdy nemusíte nikam spěchat. Připravíte si horký čaj a z trouby vytáhnete čer…

Read More

U sta perníčků…

… protože tolik jsme jich určitě o první adventní neděli museli s dětmi napéct… alespoň mně ten perníčkový maraton přišel skoro nekonečný 🙂 A zdobilo se hned následující den po celé odpoledne až do večera  :-)Perníčky jsem zkoušela…

Read More

Vánoční dort

Když jsem byla malá, maminka vždycky upekla perník, rozřízla ho a promazala rybízovým džemem. Nedávno mi došlo, že já sama jsem snad pro svou rodinu perník ještě nepekla. S tím, jak se blíží Vánoce a zima, jsem na něj dostala chuť. Zároveň jsem mě…

Read More

Spicy koláč s goji Himalyo | VIDEO

Dnes jsem si pro vás připravila zdravý dezert s kustovnicí! Protože je za dveřmi nevlídný podzim, není nic lepšího než teplý koláč z ovesných vloček a anglickým spicy kořením naservírovaný přímo do postele. Oblíbila jsem si ho natolik, že ho snídám i svačím ke kávě po celý týden a chutnat mi vůbec nepřestává, ne-li naopak. Kombinace vlašských ořechů, medu a mrkve není nikdy špatný nápad. A připočtěte si k tomu ještě ChaiLatte, praskající dřevo v krbu a dokonalý den je na světě.

O tom, jak jsou plody goji pro naše tělo prospěšné, jsem se rozepsala v článku Pravdivé výsledky studií o Goji + Recenze produktů značky Himalyo. Dočtete se zde jednak o goji obecně, jak si stojí v obsahu antioxidantů vůči ostatním „super“potravinám, jak se liší bio a ne-bio produkty a v boji s jakými nemocemi bychom ji měli vyhledat.

I při tomto pečení jsem použila Bio goji od Himalyo. Jejich plody jsou kvalitní, chutné a díky praktickému balení perfektně čerstvé. Určitě doporučuji vyzkoušet a sami poznáte rozdíl na první ochutnání.


Na jednu koláčovou formu:

  • 2 jablka
  • 1 větší mrkev
  • 2 šálky vloček
  • 2 vrchovaté lžíce celozrnné mouky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička koření spicy
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 vejce
  • 2 lžíce jogurtu
  • 1 šálek vlašských ořechů
  • 1 šálek goji – používám a doporučuji kvalitní bio Himalyo

Postup: 
Jablka a mrkev si nastrouháme nahrubo. Do větší mísy dáme veškeré přísady na koláč – vločky, mouku, sodu, vejce, jogurt, nastrouhanou zeleninu a ovoce, med, koření, ořechy a sušené plody goji! Vše řádně promícháme a dáme do vymazané koláčové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut. Dobrou chuť!

Doplňte ještě o kousek čerstvého ovoce a neumím si představit příjemnější cestu k prevenci nachlazení! Máte to také tak? A co nejraději na podzim snídáte vy?

Blog najdete i na FacebookuInstagramu, Bloglovin a NOVĚ i na YouTube.
Díky, že jste tu se mnou!
Mějte se nádherně, Vaše Štěpánka 💕

Read More

Spicy koláč s goji Himalyo | VIDEO

Dnes jsem si pro vás připravila zdravý dezert s kustovnicí! Protože je za dveřmi nevlídný podzim, není nic lepšího než teplý koláč z ovesných vloček a anglickým spicy kořením naservírovaný přímo do postele. Oblíbila jsem si ho natolik, že ho snídám i svačím ke kávě po celý týden a chutnat mi vůbec nepřestává, ne-li naopak. Kombinace vlašských ořechů, medu a mrkve není nikdy špatný nápad. A připočtěte si k tomu ještě ChaiLatte, praskající dřevo v krbu a dokonalý den je na světě.

O tom, jak jsou plody goji pro naše tělo prospěšné, jsem se rozepsala v článku Pravdivé výsledky studií o Goji + Recenze produktů značky Himalyo. Dočtete se zde jednak o goji obecně, jak si stojí v obsahu antioxidantů vůči ostatním „super“potravinám, jak se liší bio a ne-bio produkty a v boji s jakými nemocemi bychom ji měli vyhledat.

I při tomto pečení jsem použila Bio goji od Himalyo. Jejich plody jsou kvalitní, chutné a díky praktickému balení perfektně čerstvé. Určitě doporučuji vyzkoušet a sami poznáte rozdíl na první ochutnání.


Na jednu koláčovou formu:

  • 2 jablka
  • 1 větší mrkev
  • 2 šálky vloček
  • 2 vrchovaté lžíce celozrnné mouky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička koření spicy
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 vejce
  • 2 lžíce jogurtu
  • 1 šálek vlašských ořechů
  • 1 šálek goji – používám a doporučuji kvalitní bio Himalyo

Postup: 
Jablka a mrkev si nastrouháme nahrubo. Do větší mísy dáme veškeré přísady na koláč – vločky, mouku, sodu, vejce, jogurt, nastrouhanou zeleninu a ovoce, med, koření, ořechy a sušené plody goji! Vše řádně promícháme a dáme do vymazané koláčové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut. Dobrou chuť!

Doplňte ještě o kousek čerstvého ovoce a neumím si představit příjemnější cestu k prevenci nachlazení! Máte to také tak? A co nejraději na podzim snídáte vy?

Blog najdete i na FacebookuInstagramu, Bloglovin a NOVĚ i na YouTube.
Díky, že jste tu se mnou!
Mějte se nádherně, Vaše Štěpánka 💕

Read More

Mrkvové řezy s čokoládou a čokoládovým proteinem

Zdravím vás u dnešního článku! Protože se tento mrkvový kavalír těšil na Instagramu velké slávě, nemůžu Vám recept zatajit. Jde o velmi jednoduchý a výživný dezert, ve kterém jsem použila čokoládový protein, ale stejně dobře bude fungovat i příchuť karamelu nebo arašídů. Záleží jen na vás, jaký mu dodáte „šmrnc“!


Na jeden střední plech budeme potřebovat:

  • 2 velké mrkve
  • 1 špetka soli
  • 2 vejce
  • 2 šálky mléka
  • 3,5 šálku celozrnné mouky
  • 6 lžic řepkového/ arašídového oleje
  • 0,5 lžičky skořice
  • 1 rovnou lžičku jedlé sody
  • 1,5 odměrky proteinu (já použila příchuť čokoláda) – nepovinné
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 100 g čokolády (na vaření min.45% či kvalitnější okolo 70 %)

Mrkev nastrouháme nahrubo, nasypeme do větší mísy a osolíme. Po chvíli přidáme vejce, mléko, mouku, olej, skořici, jedlou sodu, protein, holandské kakao a med.

Vypracujeme těsto, které nalijeme na vysoký plech s pečicím papírem. Dáme péct při teplotě 180 °C přibližně po 35 minut.

Poté koncovou částí vařečky s kulatým průřezem vytvoříme díry v pravidelných vzdálenostech. Rozpustíme čokoládu a polijeme jí připravené mrkvové řezy. Snažíme se nalévat čokoládu zejména do připravených otvorů. Po vychladnutí můžeme podávat. Dobrou chuť!

Mrkev v moučnících ANO/NE? Dali byste si? 
My rozhodně!

Blog najdete i na FacebookuInstagramuBloglovin a YouTUBE.
Mějte se krásně, Vaše Štěpánka 💕

Read More
Loading

Registrace

Vyberte seznam(y):

Buďte s námi

Doporučujeme