Ne že bych nechtěla, ale mé tělo to odmítá. Laryngitida. Neznám, v životě jsem neměla, překvapila mě zčistajasna. Šeptám, silněji to nejde, ale i to je náročné. Zřejmě mi dalo tělo signál, že jsem toho namluvila ažaž a mám si dát pauzu. Jenže já se právě s maturanty chystala zaměřit na disciplínu mluvení, když už mají po písemkách, a taky nás čeká výlet do Beskyd, kde jsem v životě nebyla a moc se tam těším. Slibují pěkné počasí na víkend, musím to dát.

Mám antibiotika na tři dny – širokospektrální. A to jsem právě v pořadu A DOST! na stream.cz sledovala, jak moc jsou pro nás nevhodná a pokud je to možné, máme se jim vyhnout. Chci věřit, že v mém případě to nutné bylo.

Společnicí mi je krom nich také Vincentka, panthenol a šalvěj.

Nemluvím…

 

Nemluvím…

Je zajímavé, jak se změní takový běžný den a některé všední situace. Více se nachodíte – protože nestačí zavolat na manžela do kuchyně, ať vám něco podá jako obvykle, musíte jít až k němu, počkat na absolutní ticho a pak mluvit, i když to nakonec už ani nemusíte a vezmete si to samy. Nebo třeba v obchodě s pultem – a že já zrovna jako naschvál měla cestu k řezníkovi, do trafiky a pochopitelně i lékárny, kde vás to stojí veliké úsilí vysvětlit, co chcete a proč nemluvíte. Výborná byla paní v lékárně, která si mě trochu spletla s hluchou, když se pantomimou dotazovala, zda mám mít panthenol cumlavý nebo tekutý (asi rozpustné tablety???), pokud si to dobře pamatuji, protože mě to úplně vyvedlo z míry:-). Ale chápu, podobně nemluvných tam asi nepotkají tolik. Volat mobilem je pak kapitola sama pro sebe. Já nikomu nevolám a vždy doufám, že na druhé straně je manžel, ten volá nejčastěji. Prý můj hlas zní jako Dart Vader. Já tedy nevím, jak jeho hlas zní, Star Wars není můj obor, ale už trošku tuším:-).

Tak se snažím odpočívat a užívat ticha kolem mě. Nafotila jsem si pro mě kouzelný odkvetlý květ koniklece – takový ježek na stopce. Tahám si tu krásnou přírodu domů, když už nemůžu být přímo v ní.

Nemluvím…

 

Nemluvím…

 

Nemluvím…

 

Nemluvím…

A taky vám ukážu ten již dříve zmiňovaný nový polštář, který má podle mě nádherné barvy.

Nemluvím…

 

Nemluvím…

 

Nemluvím…

Mějte se hezky a buďte zdraví.

Nemluvím…