Trochu nestíhám vkládat příspěvky, tak se mi tu nahromadily recepty z poslední doby. Fotím, ale nepublikuji.

Vyzkoušela jsem špenátovou polévku z čerstvého špenátu. Osmahla jsem cibuli a česnek, poté přidala čerstvý špenát, vývar, chvilku povařila, rozmixovala a dochutila solí a pepřem a smetanou. Moc mi to chutnalo. Navíc je to děsně rychlé. K tomu jsem opekla chleba, to máme rádi. A ta svěží barva!

Zkusila jsem i jiné těstoviny – pappardelle, ty moc často nevařím, a podobně i pak choi. Chtěla jsem ho ochutnat.

Orestovala jsem cibuli, česnek, pak choi /jen bílou část/, celer, případně jakoukoliv jinou zeleninu “skladem” /rajčata/ a okořenila solí, pepřem a chilli. Po pár minutách jsem přidala trochu másla, nechala ho rozpustit a podlila bílým vínem. Zeleninu jsem povařila na mírném ohni. Mezitím jsem uvařila těstoviny a na závěr do směsi přidala zelenou část pak choi a smíchala vše s těstovinami. Hotovo.

Poslední recept určitě znáte. Jde o ovocný koláč z jogurtu. Opět rychlovka a snadná záležitost.

Recept:

1 kelímek bílého jogurtu
1,5 kelímku polohrubé mouky (já špaldové)
1 prášek do pečiva
1/2 kelímku cukru (já třtinový a méně)
1 vajíčko
ovoce
drobenka

Vše smícháme, poklademe ovocem, posypeme drobenkou.