Blonďatý receptář proti podzimnímu splínu ...



S nadcházejícími dny se pozvolna krátí den, listí se barví a začne padat. Krátký rukáv vystřídá teplý svetr.
Na hlavě máme nepoddajnou slámu, na tvářích pigmentové skvrny od sluníčka, vysušená kůže šustí a patám pomůže pouze rašple. Kolem pasu se rýsují grilovací kilíčka, která spolu s těmi karanténními tvoří vše možné, jen ne deklarovaný pekáč buchet.
A tak pohled do zrcadla může být smutnou letní satisfakcí, netrapte se.
Přicházím s drobnými blonďatými recepty na zlepšení kondice, nálady. Pokud se jako figurantka po ránu vidíte několikrát, přestaňte se mazat domácí mastí od souseda, přepískl to se zelenými komponenty ze skleníku. Prohlédněte si podle atlasu hub, co jste skutečně nasbírali, není houbička jako houbička. Skákněte si pro začátek ostříhat přeschlou slámu ke kadeřníkovi, kůži promastí kosmetička a plosky nohou starý manžel nebo nový milenec, jak kdo potřebuje.





Barvy, pusťte si do života barvy. Hodně barev.
Celé léto jsme do sebe natahovali a sosali barevnost květů naší přírody, zahrad, luk a hájů. Nyní se ještě maličko poblázníme barevným listím, vznikne miliarda fotek podzimní přírody a pak zhola nic.
Pusto, prázdno a šedo. 
Nevadí, kupte si veselou halenku, kabát nebo kabelku. Uháčkujte nebo upleťte si rozšafný svetřík, ušijte barevný ubrus nebo ulehněte do povlečení s barevným potiskem, hlavně né bílé, hlavně né černé.
Pro všechny, kteří nejsou zdatní v ruční tvorbě, mám jiný a skvělý nápad.
Kupte si pastelky, vodovky, modelínu a tvořte. Malujte, kreslete a vůbec se nebojte nějakých ofuků ze strany zaměstnavatele nebo nadřízeného. Vězte, že pěkně namalovaný a hlavně barevný obrázek potěší i toho největšího tvrďáka a možná v budoucnosti získáte skvělou pozici podnikového nástěnkáře.





Jasným činitelem proti podzimní chandře je pohyb. 
Zahrádkáři mají již dopředu jasno, protože než připraví své pozemky na zimu, zaposilují s kolečkem, natáhnou svaly dolních končetin při rytí, zaběhají si s kyblíky tlejícího listí.
Fotografové v honu na nejkrásnější fotku podzimu oběhnou pole, louky, zde bych ráda připomněla zvýšenou pozornost před spokojeně vypadající rodinkou divočáků, která se válí v bukvicích.
Pokud nemáte natrénováno a sprint není vaše hlavní a nejdůležitější disciplína, vypařte se jako pára nad hrncem.
Každý odborník na duši doporučuje dlouhé a vydatné procházky podzimní krajinou, romantika šustícího listí pod obuví je bezkonkurenční, spojená se sběrem plodů, dokonalé.
Nu a pro všechny, kdo odmítají tělocvičny a fitness centra nabízím soubor cvičení pro celou rodinu.
U nás je velice oblíbené cvičení  " velký nohy ".  Malá figurantka během tohoto cviku u stropu hýká radostí, starší a unavenější figurantka, která desetkrát za sebou vzepře na svých nohách kolem 20 kg, druhý den natírá kolena a kyčle mastí Voltaren.
V zdravém těle, zdravý duch.





Prý si každý druhý připadá po létě nějak větší, širší či objemnější.
V plavkách nic v pase netlačí, šaty schovají případné nerovnosti a tepláková souprava ledacos vyřeší, ale není to navždy.
S podzimem přicházejí změny nálad, vyvolané únavou, stresem a světelnou nepohodou. My lidé, instinktivně zvýšíme konzumaci potravin bohatých na cukry. A zde pozor !
Má kamarádka se pod dekou oddávala konzumaci čokolády Studentská pečeť. A proč pod dekou ?
Nechtěla se o svou vášeň dělit. Z nepochopitelného důvodu se chtěl přidat pod deku i nic netušící manžel, na výzvy a kladení odporu ji načapal s již výše deklarovanou cukrovinkou, po které zůstal pouze prázdný staniol.
Od té doby jí oslovuje " ta má studentka ". Opět zde platí, jsme to, co jíme.





Vážení a milí, nezbývá než přijmout podzim v jeho velikosti, natáhnout po něm všechny končetiny a nechat se jím hýčkat. 
Když bude chybět světlo, svíčka svým romantickým svitem také obejme každého bez výjimky, zimu zažene teplý punč nebo čaj, dýňová polévka zahřeje útroby a skvělý film zažene splín.
Nevyhánějte od sebe humor, veselé lidi a když bude krize, namalujte si obrázek, zacvičte si nebo si zalezte pod deku s čokoládou, prostě využijte blonďatý receptář. :-)
TIP  na závěr :  Jste vysloveně podzimní typ ? Staňte se šerpou skvělé podzimní nálady.
Když nyní přešly horké dny, dodávejte energii ostatním. Ti vysloveně letní jí ocení.
Hurá do podzimu.