Moc ráda různě na mých oblíbených blozích nebo instagramových účtech sosám tipy na filmy a seriály. Tak si říkám, že tady taky občas přidám nějaký náš tip pro inspiraci. Třeba se vám budou hodit pro dlouhé lockdownové večery.


Jedeme teď s mužem na anglické vlně a pouštíme si všechno v původním znění, zatím s anglickými titulky. Máme předplacené HBO, takže většinou tam. 


Mělas to vědět (The Undoing) s Nicole Kidman a Hughem Grantem jsme shltli během pár večerů.  Rodinná idylka bohaté rodiny rozčísnutá vraždou - asi celkem klasika, ale napínavá do poslední chvíle.

Normální lidi (Normal people) je britský seriál odehrávající se v Irsku. Je inspirován románem Sally Rooneyové a jde o vykreslení života takzvaných mileniálů. Sledujete místy místy dost komplikovaný vztah dvou mladých lidí od střední po vysokou školu. Vlastně se docela divím, že jsme se na takovýto druh seriálu dívali - muž průběžně dost trpěl a oba jsme měli trochu pocit, že jsme už asi staří a že hlavním hrdinům nerozumíme. Ale zase proč ne, člověk alespoň nahlédne mladým "normálním" lidem trochu do hlav :)

Outsider (The Outsider) - desetidílná minisérie inspirovaná povídkou Stephena Kinga. Kriminální horor. U hororů se opravdu bojím, a proto je moc nevyhledávám, Kinga mám ale docela ráda, je to pro mě takové pohádkové nadpřirozeno. No, pohádkové (původně jsem chtěla napsat reálné, ale to s nadpřirozenem asi není moc slučitelné), prostě je to King. Líbil se.

V plánu máme ještě slovenské Hnízdo, bylo i v ČT ivysilání, bohužel jsme propásli první díly. Viděli jste? A doporučujete?


Máte taky nějaký tip na film nebo seriál? Budu moc ráda ...

A koukáte s dabingem nebo v původním znění?


....


Na úvodní fotce jsou batohy, které jsem ušila za poslední měsíc. Je to boj, šití často lepím po půlhodinách, ale každá ušitá věc je pro mě velká vzpruha pro všední dny lockdownu. Dva vpravo jsou prodané, dva vlevo volné.