O natírání kuchyně jsem psala v minulém článku o natírání dvířek. To jsme to vzali opravdu z gruntu. Strhali jsme hnědou dýhu a dvířka obrousili. Od té doby stačila barva vyblednout a na některých místech zežloutla. Nepatrně, ale když o tom víte, tak to prostě vidíte.

Nejdřív jsem dostala nápad, že se pořídí nová dvířka. Takže Ikea. Aha, nemají náš rozměr. Řekla bych klasický rozměr, no proč asi. Přijít s nápadem celé nové kuchyně by znamenalo pustit si domu Pepku, která by mi klepla drahou polovičku. Tak já jí natřu křídovou barvou. Prý se nemusí nic brousit, skvěle kryje a stačí povrch jen odmastit. Stejně jsem se chystala kuchyň umýt.
Vzala jsem jednu velkou plechovku, která má pokrýt 12m2. Natírala jsem ve velký pauzách, protože Ema. Pozorování opakovaných tahů štětcem ji evidentně nepřinášelo pocit uklidnění jako mně.

Barva Annie Sloan stojí cca 800 Kč/1 litr. Bílá barva, kterou vždy používám stojí cca 299 Kč v hobbymarket, taktéž v litrové plechovce. Je křídová barva taková pecka? Je. Natřený povrch získá krásnou strukturu, barva skutečně perfektně kryje už v první vrstvě. Rovnou jsem natřela i obložení, skříň a spáry. Pokud se rozhodnete pro změnu domova pomocí křídové barvy, určitě nezapomeňte na závěrečný lak, který barvu ochrání a povrch půjde lépe umýt.

Mám hotovo? Ne. Ráda bych, jako finální tečku, vyměnila i úchytky. Ale nemůžu se rozhodnout jaké. Dejte mi tip, které by se vám líbily. Nenápadné, barevné, ve stejné barvě jako kohoutek? S ornamentem či bez? Budu se těšit na vaše napády.