Mám pro vás první vánoční recept a začneme rovnou trochu netradičně. Letos jsem plánovala péct cukroví na blog už v půlce listopadu, ale nějak nám to zhatila viróza, kterou malý dotáhl ze školky a už se s ní tři týdny pereme, takže všechno ostatní jde trochu stranou. Chtělo to tedy nějakou rychlovku a protože jsem zrovna dostala celý balík ořechových másel od Big Boy Butter, bylo rozhodnuto. Pokud máte rádi arašídové máslo, budou vám tyhle košíčky určitě chutnat a hlavně, do hodiny je máte hotové. 

Ingredience

(asi 15 kousků)

200 g kvalitní čokolády*
2 lžičky kokosového oleje (nebo rostlinného oleje neutrální chuti)
100 g arašídového másla (používám Big Boy Butter)
na dozdobení špetka hrubozrnné soli nebo posekaných slaných arašídů

*čokoládu vyberte takovou, kterou máte rádi - hořkou, mléčnou... já jsem použila čokoládu na vaření z Lidlu, má vyšší obsah kakaa a dobře chutná


Postup

V rendlíku ve vodní lázni nebo v mikrovlnce si opatrně rozpustíme čokoládu a s kokosovým olejem ji rozmícháme dohladka. Nachystáme si 15 malých papírových košíčků a do každého vlijeme 2 lžičky rozpuštěné čokolády. Nalijeme ji na dno a poté krouživým pohybem rozlijeme i po stranách košíčku, zhruba do poloviny jeho výšky. Košíčky s čokoládou dáme na 10 minut ztuhnout do mrazáku.

Tip: Já jsem použila košíčky na minimuffiny a i s formou je poté dávala do mrazáku. Postačí ale i malý tácek. 

Na ztuhlou čokoládu nalijeme 1 lžičku arašídového másla a opět dáme na 10 minut do mrazáku. Nakonec navrch nalijeme 1 lžičku čokolády (pokud mezitím ztuhla, můžeme ji opět rozehřát ve vodní lázni/mikrovlnce). Povrch ihned posypeme solí nebo kousky arašídů. 

Košíčky skladujeme v lednici.