Naší nejdražší položkou při prádzninovém výletovaní bývá zpravidla útrata za jídlo. Velmi rádi si vybíráme restaurace a kavárny podle Gastromapy Lukáše Hejlíka. Některá místa jsou i pro nás kvůli výši ceny za jídlo příliš, na druhé straně právě o dovolené si dopřáváme rádi doporučená místa, kde cena může být vyšší, i když jsme jedli i pár hotovek v běžných restauracích, které jsme náhodně potkali.

Místa vybraná v Gastromapě z našich zkušeností nejsou všechna TOP, zároveň ale nejsou úplně špatná. Někdy jsem měla pocit, že jídlo bylo fajn, ale poměr cena výko úplně neseděl. Každopádně vždycky jsme se slušně najedli, někdy výborně.

Mám v telefonu staženou aplikaci Gastromapy. Tu bych vám ráda doporučila, pokud ji už také nemáte:-). Je skvělá v tom, že pozná, kde se nacházíte a ” za jízdy ” vám ukáže dobré restaurace, burgrárny, bistra nebo kavárny, pivovary, cukrárny, farmy, prodejny od nejkratší vzdálenosti od vás v danou chvíli až po ta místa vzdálenější. Můžete si rozkliknout více informací o onom místě, zkušenosti Lukáše Hejlíka, případně se dostat na jejich webovky.

Moc jsem se těšila na Bistrot de Papa v Dubenkách, kde ale měli právě zavřeno.

Chutnalo nám v Hotelu Farma u Pelhřimova. Naproti je cukrárna. Sachr pro nás trochu zklamání, káva výborná.

Moc hezké místo byla i Kamenice nad Lipou, kde je nádherný zámek. I jeho okolí je moc pěkné, nachází se tam i Pivovar, kde nám sice chutnalo, ale už jsme jedli lépe. Nicméně prostředí bylo stylové.
Chřestový krém byl dobrý, ale něco tomu chybělo. Já prostě v restauraci očekávám, že to bude chutnat lépe než doma. No a tohle bylo OK, ale žádné WOW.

Za kávou a zákuskem v Jindřichově Hradci jsme si došli do Kolonialu Coffee. Také moc fajn prostředí a výborné kafe.

Doporučuji si pohlídat, kdy dané provozovny mají otevřeno. Zdaleka ne všechny vaří každý den.

A jak si restaurace na výletech vybíráte vy? Plánujete nebo spíše spontánně?

Hezký den