aneb buchta domácí podle Radu @raduacrystal. O Radu jsem se tu již zmiňovala v kontexku se svíčkami a nádherným sklem, které vyrábí, jenže je to taková všeumělka, která na svůj blog i IG účet přidává skvělé recepty. No a protože mě tento nadchl svojí jednoduchostí, rychlostí na přípravu /a to já mám moc ráda:-)/ a také výbornou chutí, podělím se s vámi o něj, pokud třeba Radu zatím neznáte a už o něm nevíte:-).

Ingredience:

2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru krystal
1 hrnek mléka
3-4 vajíčka
špetka soli
9 polévkových lžic oleje
prý můžete přidat i rum /já nedávala/
ovoce

Vše jsem dala do robotu a nechala chvíli promíchat. Těsto je pěkně řídké, nalila jsem ho do vysypané mísy, posypala ovocem a žmolenkou. Pekla jsem dozlatova cca 45 minut, testujte špejlí, každá trouba peče jinak, víme.

Zkoušela jsem s meruňkami, malinami a švestkovými povidly. Za mě meruňka je TOP!

Žmolenka

120 g polohrubé mouky
60 g cukru
60g studeného másla

Vše promnout nebo dát do mixéru, drobenka je hotová. Já ji měla připravenou v lednici, takže to byla skutečně rychlovka.

Nahoře před upečením, dole už hotový.
Hezký den.