Tento víkend jsem musela podruhé v řadě upéct makové rohlíčky, které jsem pekla minulý týden. Měli úspěch, zbyl nám pomletý mák, tak jsem pekla další várku. Pro rodinu i pro kolegy do práce. Nemusela jsem tedy přemýšlet nad žádným speciálním receptem. 




Taky si ještě pořád užívám dýňové sezony a přídělu dýní. Do dýňových receptů a vůbec do podzimních receptů přidávám ráda voňavé koření. K podzimu pro mě kromě skořice patří kardamom, perníkové koření a v poslední době i dýňové koření. Na chuť jsem mu přišla díky kamarádce ze Států, která mi jej přivezla. Ve Státech je toto koření velmi oblíbené a dá se koupit už přímo namíchané. U nás jsem jej zatím neviděla a tak jsem se rozhodla, že si namíchám svoje vlastní dýňové koření. Vzala jsem útokem regál s kořením v obchodě a nakoupila všechny druhy, které jsou potřeba. A ode dneška už mám svoje vlastní.





DÝŇOVÉ KOŘENÍ

INGREDIENCE

3 polévkové lžíce mleté skořice
2 čajové lžičky mletého zázvoru
3 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
1,5 čajové lžičky mletého nového koření
1,5 čajové lžičky mletého hřebíčku




POSTUP


Postup je velmi snadný a rychlý. 


Pokud neseženeme všechno koření mleté, na mlýnku jej umeleme a všechno koření smícháme dohromady. 


Uskladníme v dobře uzavíratelné nádobce.