Pokud vám po velikonočním hodování zbude kousek mazance, není nic lepšího než si ho na snídani opéct na másle ve skořicovo-vanilkové vaječné směsi, ještě horký poprášit moučkovým cukrem a podávat. Dokonce bych řekla, že tahle snídaně je přesně ten důvod, proč si upéct velký mazanec, i když víte, že ho nestihnete sníst.


Ingredience


2 vejce
150 ml mléka
1-2 lžíce cukru krystal
1 lžička mleté skořice
1 lžička vanilkového extraktu

mazanec, asi 6 krajíčků


Postup

V hlubším talíři metličkou důkladně rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, cukr, skořici a vanilku, opět důkladně prošleháme. Plátky mazance z obou stran důkladně máčíme ve vaječné směsi, můžeme je vždy na chvíli přitisknout vidličkou na dno talíře, aby se lépe vsála. Přebytečnou tekutinu okapeme a krajíčky ihned dozlatova opékáme na rozpálené pánvi, kde jsme si předtím rozpustili kousek másla.

Podáváme ještě horké, posypané moučkovým cukrem.