Podzimní Třeboň je láska, zvlášť, když chytnete tak krásné počasí jako jsme měli my. Byla jsem tu poprvé a prostě jsem se hned zamilovala, nešlo jinak.
Z Prahy jste za necelé dvě hoďky na místě. Ideální na jednodenní výlet o víkendu. Město není nijak velké, ale ty zrcadlové rybníky v okolí, ve kterých se bliští podzimní listí, vám to svojí rozhlohou vynahradí. Stejně jako historické centrum, které je plné malebných barevných domků vyskládaných jeden vedle druhého. V takových uličkách se zastavil čas a vy máte jen chuť vysedávat v místních kavárnách a sledovat poklidný ruch za oknem.

Kam se zajít podívat? Na Třeboň opravdu nepotřebujete mapu ani průvodce. Všechno máte jako na dlani. Kouzelné uličky, náměstí, renesanční zámek s útulným nádvořím, kašnou, kam můžete zavítat na prohlídky, nebo jen prozkoumat okolní park. 
Třeboň má oproti Krumlovu velkou výhodu. Není plná turistů a když na nějaké narazíte, většinou to jsou jen Češi. Tím pádem tu nejsou obvyklé turistické podniky, které potkáte ve všech větších a navštěvovanějších městech. Těm se většinou obloukem vyhýbám, protože o kvalitu tady rozhodně nejde.
My dali přednost před návštěvou zámku raději projíždce na lodi po rybníku Svět, který je jen kousem od náměstí a obklopuje město z jedné strany. vyjížďky jsou každou hodinu a trvají cca 45 minut. Loďka vás vezme po celé délce rybníka. Okolo vás se rozprostře podzimní krajina s městem na dohled. Plujete jako po zrcadle, ve kterém se odráží blankytná obloha a podzimní listí. Já tohle zbožňuju.
Na oběd nebo večeři musíte rozhodně do Šupiny a Šupinky. Jak jinak než rybí restaurace, která vaří speciality z místních ryb a umí to dokonale. My jsme si z menu jako předkrm objednali pomazánku z uzených ryb a ta neměla chybu. přítel si dal klasiku, kapra s bramborovým salátem. Ale nic tradičního nečekejte, kapra tu umí připravit výjimečně dobře, že si ho oblíbí i ti, co tuhle rybu nemusí. Stejně tak bramborový salát, který byl asi nejlepší, co jsem zatím ochutnala. Já šla do amura s máslovou zeleninou a bramborovou kaší. Dokonalost! Zmizelo to z talíře jako nic. Ale takové dobroty si můžete dopřát bez výčitek, rybky jsou lehké. Proto nám taky zbylo místo na dezert. Ten jsem prostě nemohla vynechat. Kávovým pudinkem jsem rakytníkovou pěnou jsem neudělala chybu. Lehounký a chuťově strašně zajímavý. Stejně jako čokoládová ganache s rybízem. Už se vám sbíhají sliny?
A pokud si rybí dobroty chcete vychutnávat v tomhle krásném místě, tak si udělejte rezervaci do Šupinky. Je to mladší sestra Šupiny a je tu vymazlenější interiér.
Až budete hledam kavárnu, zajděte třeba do Cafe Pokrok, které je hned u Masarykovo náměstí. Dají vám tu super espresso a domácí koláč. Ten s povidly neměl chybu! 
Až tu budete ještě nevynechejte jednu zastávku, horbku Schwarzenberků. Je ukrytá uprostřed lesů jako šperk místního dědictví. Monumentální stavba s rozsáhlým schodištěm, věžemi, ukrývající historii rodu. Za mě to jedno z nejfotogeničtějších míst v Třeboni, takže pokud jste stejně postižení jako já, tohle místo si zamilujete.
A pokud si odtud chcete něco odvézt, tak zajděte do místního rybářství. Koupit tu můžete rybí speciality, jako jsou paštiky, koření, vnitřnosti, ale samozřejmě i čerstvé ryby. Ideální výslužka domů na večeři.
Už jste byli někdy v Třeboni? líbilo se vám tady? A máte tipy na podobná česká města, která jsou takhle zajímavá? Budu ráda za vaše tipy 🙂