Teploty posledních dní nám všem dávají dost zabrat. Rtuť teploměru se šplhá do závratných výšin a všichni hledáme možnost, jak se zchladit a osvěžit. Tyto domácí nanuky s kousky ovoce jako když najdete.





K přípravě jsem použila bílé broskve a maliny, které jsem zalila rozvarem z meduňky, limetky a javorového sirupu. Nejsou příliš sladké a skvěle osvěží.





POPSICLES Z BÍLÝCH BROSKVÍ, MALIN A MEDUŇKY


INGREDIENCE

(6 ks)


2 bílé broskve

hrst malin

10 lístků meduňky

šťáva z 1 limetky

1 – 2  lžíce javorového sirupu

300 ml vody


Forma na nanuky a dřívka



POSTUP


Nejprve si připravíme nálev. Lístky meduňky zalijeme horkou vodou a necháme vylouhovat (asi 10 – 15 minut). Necháme vychladnout a přidáme šťávu z limetku a javorový sirup. Promícháme. Lístky meduňky můžeme vybrat, pokud by někomu vadily.


Nachystáme si formičky na nanuky. 


Broskve omyjeme, rozpůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na malé kousky.


Kousky broskví a malin rozprostřeme rovnoměrně do forem na nanuky a zalijeme nálevem. Vložíme dřívka (nebo lžičky). Dáme ztuhnout do mrazáku – nejméně na 4 – 6 hodin. 


Před vyklopením z formy je dobré nechat nanuky trochu povolit, aby šly lépe z formiček vyndat.



Tip: Tento tip je pro dospělé. Tyto nanuky se hodí také pro letní party. Naservírujte je do skleniček a zalijte šumivým vínem.



Recept si můžete stáhnout zde.










POPSICLES WITH WHITE PEACHES, RASPBERRIES AND LEMON BALM LEAVES


The temperatures of the last few days are giving us all a hard time. The mercury on the thermometer climbs to dizzying heights and we are all looking for a way to cool down and refresh. These homemade popsicles with pieces of fruit are the great choice.


To prepare them, I used white peaches and raspberries, which I poured with a infusion of lemon balm, lime and maple syrup. They are not too sweet and very refreshing.



INGREDIENTS

(6 pcs)


2 white peaches

a handful of raspberries

10 lemon balm leaves

juice of 1 lime

1 – 2  tablespoons of maple syrup

300 ml water


Mold for popsicles and sticks



INSTRUCTIONS


First, prepare the infusion. Pour the lemon balm leaves with hot water and leave infuse (about 10-15 minutes). Let cool and add lime juice and maple syrup. Mix together. You can remove the lemon balm leaves if you do not like them. 


Prepare popsicle molds. 


Wash the peaches, cut them in half, remove the stone and cut them into small pieces. Spread the pieces of peaches and raspberries evenly in the popsicle molds and pour over them the infusion. Insert sticks (or spoons). Let it freeze for at least 4-6 hours. 


Before turning it out of the mold, it is good to let the popsicles loosen a little so that they are going easier from the molds.




Tip: This tip is for adults. These popsicles are also suitable for summer parties. Serve them in glasses and pour over the sparkling wine



You can download the recipe here.