Dnes jsem si pro vás připravila zdravý dezert s kustovnicí! Protože je za dveřmi nevlídný podzim, není nic lepšího než teplý koláč z ovesných vloček a anglickým spicy kořením naservírovaný přímo do postele. Oblíbila jsem si ho natolik, že ho snídám i svačím ke kávě po celý týden a chutnat mi vůbec nepřestává, ne-li naopak. Kombinace vlašských ořechů, medu a mrkve není nikdy špatný nápad. A připočtěte si k tomu ještě ChaiLatte, praskající dřevo v krbu a dokonalý den je na světě.

O tom, jak jsou plody goji pro naše tělo prospěšné, jsem se rozepsala v článku Pravdivé výsledky studií o Goji + Recenze produktů značky Himalyo. Dočtete se zde jednak o goji obecně, jak si stojí v obsahu antioxidantů vůči ostatním „super“potravinám, jak se liší bio a ne-bio produkty a v boji s jakými nemocemi bychom ji měli vyhledat.

I při tomto pečení jsem použila Bio goji od Himalyo. Jejich plody jsou kvalitní, chutné a díky praktickému balení perfektně čerstvé. Určitě doporučuji vyzkoušet a sami poznáte rozdíl na první ochutnání.


Na jednu koláčovou formu:

  • 2 jablka
  • 1 větší mrkev
  • 2 šálky vloček
  • 2 vrchovaté lžíce celozrnné mouky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička koření spicy
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 vejce
  • 2 lžíce jogurtu
  • 1 šálek vlašských ořechů
  • 1 šálek goji – používám a doporučuji kvalitní bio Himalyo

Postup: 
Jablka a mrkev si nastrouháme nahrubo. Do větší mísy dáme veškeré přísady na koláč – vločky, mouku, sodu, vejce, jogurt, nastrouhanou zeleninu a ovoce, med, koření, ořechy a sušené plody goji! Vše řádně promícháme a dáme do vymazané koláčové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut. Dobrou chuť!

Doplňte ještě o kousek čerstvého ovoce a neumím si představit příjemnější cestu k prevenci nachlazení! Máte to také tak? A co nejraději na podzim snídáte vy?

Blog najdete i na FacebookuInstagramu, Bloglovin a NOVĚ i na YouTube.
Díky, že jste tu se mnou!
Mějte se nádherně, Vaše Štěpánka ?