Hezký den. V neděli jsem se spontánně rozhodla vyzkoušet upéct domácí francouzskou bagetu. Recept jsem našla na interneru. Do pekárny jsem naházela suroviny během chviličky a čekala, jak se těsto vyvede. Vyšlo.

navrch jsem dala toto hovězí maso, vánoční dárek
…prý bylo trochu bez chuti…
…bagetka dobrá a snadná…

Ingredience

  • 3 lžičky sušeného droždí
  • 3 hrnky hladké mouka
  • 1 hrnek vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka cukru

Postup

Vytvarovala jsem z těsta dvě bagety a poté je ještě nechala kynout. Následně jsem je na několika místech nařízla nožem a strčila do trouby vyhřáté na 220 stupňů. Do trouby jsem zároveň nalila trochu vody – na plech ve sproní části. Pracujte rychle, aby vám všechna pára neutekla. Pečte cca 20 minut dozlatova.

A dobrou chuť.