Hezký den.

Dnes vám opět přináším recept, tentokrát na focacciu a přidám i jednu variantu plněných žampiónů.

Jak asi všichni víte, focaccia je italské pečivo, moc dobré pečivo:-). Já ho pekla jako pečivo ke grilování, ale mizelo i samotné jen tak.

Recept:

500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
21 g droždí
15 g soli
40 g olivového oleje + na potření
rozmarýn /případně i jiné koření/
česnek
tvrdý sýr
příště zkusím i šunku

obvykle se používají i sušená rajčata nebo olivy, ale u těch jsem si nebyla jista úspěchem v naší rodině, takže jsem je vynechala

Vše jsem dala do pekárny. Poté jsem udělala bochánky, které jsem rozválela cca na 2 cm silné placky a nechala ještě kynout. Nakonec jsem je prsty trochu propíchala, potřela olejem, který jsem smíchala s prolisovaným česnekem a posypala sýrem. Pekla jsem na teplotu cca 23O stupňů asi 30 minut? Nejsem si jistá, ale příště zkusím zvolit trochu jiný program, byly poměrně vypečené na povrchu, ač tak nevypadají, což ale synovi náramně chutnalo. I mně:-). Uvnitř naopak hezky měkké.

A ještě žampiony, které jsou plněné nivou a slaninou. Já houby nejím, ale snědly se, takže asi dobrý:-). Pekla jsem je chvilku v troubě na 190 stupňů.

Rozhodně je zařadím do svého repertoáru – tu focacciu:-).

Hezký den.