K létu neodmyslitelně patří grilování. Pro dokonalé zážitky z grilování, abychom si na pokrmu dobře pochutnali a abychom nejedli maso s napečenými škodlivinami, je důležité se o gril dobře starat a pravidelně ho čistit. Čištění grilu je podstatné i z hlediska bezpečnosti. Poradíme vám, jak se o gril starat.

Kdy a jak často čistit gril

Ideální je začít s čištěním grilu hned po grilování, dokud je rošt ještě teplý, ale zároveň dostatečně vychladlý na to, abyste se nepopálili. Před každým grilováním by měl být rošt hygienicky čistý. Po každém grilování odstraňte hrubé nečistoty a napečené zbytky potravin pomocí ocelového kartáče, nebo škrabkou z nerezové oceli. Až rošt trochu vychladne, otřete zbytky nečistot vlhkým hadříkem či ubrouskem – nepoužívejte chemické přípravky!