Krupicová kaše nemusí být nuda! A vylepšit ji můžete už od základu, to znamená, že ke krupici přisypete třeba oříškovou mouku (stačí i jemně mleté ořechy). Já jsem tentokrát sáhla po pistáciích a přidala i mrazem sušené višně, proto ta růžová barva. Čekala jsem, že to bude buď totální průšvih, jako že moc kyselá chuť, nebo boží... a je to boží! Kaše je opravdu jemná, s lehkou ovocnou chutí. Myslím, že super bude i s mandlovou moukou a jahodami. Těch možností je prostě moc. Tak směle do toho!


Ingredience


300 ml mléka

špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
20 g jemné krupice/dětské krupičky
10 g pistáciové mouky/jemně mletých pistácií
asi 10 lyofilizovaných višní, podrcených na prášek
sladidlo podle chuti (já dávám čekankový sirup)

posekané pistácie

lyofilizované višně
pistáciové máslo s bílou čokoládou



Postup 

V rendlíku na mírném plameni přivedeme mléko k varu, osolíme, přidáme vanilku, přisypeme krupici a pistáciovou mouku a metličkou důkladně promícháme, aby se neutvořily hrudky. Za stálého míchání 3-5 minut povaříme, kaše postupně zhoustne. Nakonec vmícháme višně a podle chuti osladíme.

Na talíři ji podle chuti ozdobíme, já jsem dala posekané pistácie, lyo višně a pistáciové máslo.