...blíží se období sklizně jahod, tak postupně redukuji loňské zásoby v mrazáku. A na tuhle "rychlozmrzku" se u nás vždycky těšíme. Stačí na ni mít pár zmrzlých jahod v mrazáku, banán (ten nemusí být zmražený), cukr/med/sirup a smetanu, případně třeba sójové/kokosové mléko pro toho, kdo by chtěl mít zmrzku veganskou...
...já zmrzlinu připravuji tak, že rozmačkám v misce banán a k němu postupně přihazuji zmrzlé jahody, které lehce zasypu třtinovým cukrem (sladit se nemusí moc, banán sám o sobě je sladký dost) a rozmixuji (chce to výkonnější mixér, který je schopný rozmixovat zmrzlé jahody). Pro lepší rozmixování přidávám pár lžic smetany (vše dělám od oka). Hotovou zmrzlinu lze dát ještě na chvíli do mrazáku, my ji jíme hned, má ideální konzistenci i teplotu a zmizí rychlostí blesku (loni se u nás po vyškrabání poslední lžičky i plakalo ;-D)...
...mně se bohužel mixér rozbil a s pořízením nového zatím otálím. Ale babička objevila ve svém mrazáku nemalou zásobu vaniček s rozmixovanými jahodami s cukrem, takže používám ty, na to mi stačí tyčák ;-). V tomto případě pak ani nemusím přidávat smetanu, jen rozmačkám banán, přidám zmrzlou jahodovou dřeň, rozmixuji a je to ;-)...