Hezké pondělí. Vstupujeme do nového týdne, chladného, ale slunečného a to pomáhá.

Víkend byl fajn a teď už znovu v pracovním procesu a nad úkoly dětí.

Ale ještě sem vložím recept na lívance od naší babičky – snadný a rychlý.

Ingredience

acidofilní mléko /klidně i kefír/
2 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
25 dkg polohrubé mouky
1 vejce
0,5 lžičky jedlé sody
citronová kůra

Všechno smícháme a smažíme lívance. Nazdobte a dolaďte tím, co vám chutná. U nás vede jahodový rozvar /krátce povařím mražené jahody s cukrem a rozmixuji/, tvaroh, skořicový cukr a ovoce. Je to velmi rychlé a moc dobré.

A tady četba, kterou jsem si nachystala na období karantény. Bočka jsem dostala prvně k Vánocům a teď jsem přiobjednala zbytek. Poslední aristokratka je, myslím, ta pravá knížka na odreagování. Viděla jsem i film, ale to se nedá srovnat, jak už to tak bývá. Byť herecké obsazení bylo lákavé /Čermák, Vilhelmová, Balzerová/, film mě spíše zklamal. Ale možná to bylo tím, že knížku jsem četla jako první a ta nasadila laťku skutečně velmi vysoko. Doporučuji i druhý díl, Aristokratka ve varu, mě bavil moc. Teď čtu třetí /A na koni/ a vypadá to také dobře:-).

Držte se.