Červenec v kostce ...



Přišlo léto s vůní broskví, meruněk a sladkého melounu. Ale i smaženého květáku s bramborami přelitými máslem, skvělým lečem s klobásou a nebo sladkými knedlíky s tvarohovým sypáním.
Všimli jste si, že i ten obyčejný okurkový salát chutná tak nějak jinak, prostě po létě, po prázdninách.
Původně jsem se k tomu nechtěla vůbec vyjadřovat, ale titulek v novinách  "  Webová platforma Blog.cz končí :  Vylévaly si na ní srdce nejen davy teenagerů " , mne doslova nadzdvihl z křesla.
Na Blog.cz jsem působila celkem osm let, je to poměrně dlouhá doba v lidském životě, tudíž nelze jen bez povšimnutí vymazat. Když opomenu komunitu, která tam za dlouhá léta vznikla, mnoho skvělých osobností rozmanitého zaměření od šití, zahradničení po fotografování, veršování, naučila jsem se zde obrovské toleranci. Věkový limit tu nikdy nebyl dán a já jsem mohla komunikovat se středoškoláky, čerstvými maminkami, seniory či lidmi v plném produktivním věku.
Každý z nich mne obohatil, naučil vnímat svět jinýma očima, přijmout i jinou pravdu než tu mou nebo jen třeba mlčet. 
Diletant, který článek odflákl již svým titulkem, nikdy nečetl jediný článek, možná by valil oči, jak kvalitní dokáží být blogové články. Potěší, donutí zastavit se, zamyslet se, třeba i změnit.
Nebudeme smutnit, vše špatné je pro něco dobré.
Přeji všem, aby si našli svou skvělou adresu a do ní přenesli to, co dělá blogový svět atraktivní, přínosný a fňukáme v něm zcela dobrovolně.
Zastyděla jsem se. Letní zahrádky se stávají svědky dostaveníček, schůzek a káva pod obrovskými lípami má jinou chuť než v klimatizovaném obchodním centru.
Seděly jsme s kamarádkou, s kterou nás pojí přátelství dlouhé přes 35 let, držely jsme obě nápojový lístek. Ona perleťovou manikúru na dokonalých nehtících, já půl kilogramu hlíny z ornice, jeden nehet ulomený, druhý useknutý, prostě akurátní. Začaly jsme se smát, obě na plné kolo. :-)
A tak jsem se maličko zarděla, ale starého sedláka novým kouskům nenaučíš. Podobně i hovoří má pedikérka ... osekám vám půl kila hlíny, pak zasadíme nové brambory.
Uteklo již dlouhých šest měsíců, co v rodině mé dcery zemřel psí kamarád. Sofinka s pejskem vyrůstala, on ji respektoval a vzniklo obrovské pouto, které přerušila smrt.
Má vnučka ještě pojmům týkajících se odchodu za duhu nerozumí a tak její milovaný hafan odjel na tábor. 
Táborová problematika se projednávala velice často, jak se asi Artík má, jestli má dost granulí a našel nové kamarády. Tekly slzy velké jako hrášky, stýskalo se než přiskákal do domácnosti nový kamarád.
No a na dotaz, jaký je ten nový kamarád, jsem se dozvěděla ... okusuje, počůrává se, skáče do postele a roste a roste. 
Máte někdy u zrcadla pocit, že vám to dnes báječně sluší, že nemáte pytle pod oči, oholené nohy a medvěda jste zavřeli ve skříni. Že máte obrovskou jiskru, že před vámi padá svět na záda a brzo bude chtít někdo podpis do deníčku ?
Vstala jsem jednoho červencového rána takto naladěná a zajela natankovat benzín. U pokladny se na mne s milým úsměvem díval celkem fešný muž, dokonce na mne i několikrát zamrkal.
Bože, já jsem bohyně !!!  
Rychle jsem zatáhla pneumatiku u pasu, v tom se on naklonil, zavoněl špičkový parfém a zašeptal .... vjela jsem k nám v protisměru. Ach jo.
Loučím se s měsícem, kdy jsem procestovala kouzelné jižní Čechy, nasála atmosféru hradů, zámků.
Zaoblila si již tak oblé partie skvělými dortíky, zmrzlinami a metrákem melounu.
Nevymlouvám se na koronavir, ten za mé křivky nemůže. Mohu odolat delikátnímu grilovanému ananasu se skořicí, když se na mne doslova směje ?
Nadevírám dalšímu prázdninovému měsíci, krásnému a zralému srpnu. 
Přeji příjemná zastavení s přáteli, slunečné dovolené a chladivé nápoje, které pohladí nitro. 
A víte, co mi letos chybí ? Žabí kuňkání. Ráda si v létě na večer sednu u jezírka a zaposlouchám se do niterných skladeb. I můj Ferda letos nepreluduje, stal se obětí potravního řetězce užovek.
Letošní léto jsou princové nedostatkové zboží.
Vaše blondýna.