Svišti na golfovým hřišti ....

aneb jak se krade v golfovém rezortu.



Jako stará rocková babička s kérkami od hlavy až k patě jsem se mezi bílými límečky a rukavičkami zdatných golfistů a golfistek, skutečně vyjímala.
Netuším, co mne přimělo k výběru golfového rezortu k letošní dovolené s mou vnučkou. 
Velkou úlohu v tom sehrála horka či nadměrná dávka kofeinu. Možná oboje :-)
A tak jsme se ocitly v Podještědí, mezi zelenými greeny, odpalovacími rampami, jamkami a holemi.
Celá šťastná jsem s milovanou vnučkou ulehala k první noci, kdy jsme si slibovaly ranní návštěvu výběhu s kozičkami a králíčky.
Domnívajíc se, že dítě spí, odhodlala jsem se k prozkoumání internetu, když se místností ozvalo ...
Babičko, nesviť, pokoušou tě komáři !!!
A tahle malá, droboučká větička nezapadla v šumu dějin, stala se doslova hororovou. Kolem hlavy, kolem těla mi létalo a pískalo miligramové nic. Co setkání s mou kůží, to bodnutí a následný svědivý lívanec. Neuroticky jsem poskakovala po místnosti, rozhodnutá se vyrovnat a ztrestat každý bodanec.
Ranní skóre 20 : 1. Dvacet bodnutí nevyspalá a otrávená babička, jedno drobné bodnutí vyspalá a vychechtaná vnučka.
Sluníčko, modrá obloha a olepené tělo je nejlepší zchladit v bazénu. Vyzbrojené opalovacími krémy, rukávky, potápěčskými brýlemi a skvělou náladou jsme vyrazily k vodě.
Má vnučka se hodně zdokonalila ve stylu " prsa ",  jedno ukázkové tempo, druhé na čubičku, ale ta radost, ta je k nezaplacení. Už jsme si připravovaly olympijský rozpis plaveb, když přesně v úrovni našich tváří spočinul holý a chlupatý mužský zadek.
Malou plavkyni, na rozdíl ode mne situace nezaskočila ... Babičko, má pán u sebe i pindíka ?  kontrovala a zaručeně stejně jako celé osazenstvo bazénu očekávala pokračování striptýzu.
Jsem asi zarytě prudérní, nepochopila jsem ve svém věku to moderní a vyzývavé obnažovaní, vystrkování holých prdelí na veřejnosti. A nebo je to mindrák ? Můj ?
Kde jinde si každá z nás uvědomí, že jí nechybí hadr na vytírání, prachovka nebo vysavač, než na dovolené. Žádné nákupy, vymýšlení obědů, večeří či dlouhé seznamy včetně chybějícího toaletního papíru.
A přesně ten nám docházel, protože si Sofík zadek doslova leští.
Přelétla jsem pohledem pokoj, přeci za sebou nenecháme bordel, když chodbou proletělo pár slov  ...
Babičko, neboj, paní nám nic neukradne !
Propadla bych se hanbou do západní Tramtárie, chtěla bych mít na obličeji burku, možná by v dané chvíli stačila i rouška. Od toho dne jsme měly v dopoledních hodinách největší a nejdelší program.
Vím, že by nám paní pokojská nic neukradla, přesto jsem s vnučkou vedla demokratickou rozpravu na téma Krást se nemá, Nekrade každý. 
A již brzy jsem sklidila plody svého úsilí.
Při večerní procházce lipovou alejí jsme sledovaly golfisty na cvičném odpališti, když jsme doslova zakoply o golfový míček.
Má nejmilejší předškolačka si ho malými prstíky lehce hladila. Na mou otázku, zda si ho nechá, s vážnou tváří odpověděla ... Babi, já si ho nemůžu nechat, to by přijela ta policie, viď ?
Bylo horko, bylo krásně.
Zjistila jsem, že golf je líbivý, má svá pravidla. Vedle vyžehlených límečků a sukýnek ta ladnost pohybů neuvěřitelně přitahuje oko a klidní duši. A nikdo nevystrkuje holou zadnici.
Mezi odpaly jsem s nelibostí musela připustit, že krev není voda a má vnučka by měla na svá ústa dostat zbrojní pas stejně jako já. 
Bylo horko, bylo krásně, jen do momentu než se dostavil zákonný zástupce a z roztomilého vnoučátka se stal otrávený, uřvaný a nepříjemný malý desperádo.
Ještěže jsou v těchto okamžicích vnoučata vratná :-)




Přeji vám kouzelný víkend a pokud se ochladí, díky bohu. Krásné léto, krásné zážitky.
Vaše blondýna.