Únor v kostce ...



Má osobitá, zemitá a nejmilejší generálka  by tento měsíc nazvala  " Pipi na gril ".
Chodím jako slepička kolem svého kurníku, načechrávám si prořídlé a prošedivělé peří. S ostatními slepicemi a kohouty, kuřátky komunikuji před vysoký plot, nesmíme překročit  či přeletět pletivo, jinak nám hrozí sankce. Nedostaneme se ke krmítku, asi nám v tom chaosu nenaroste ani zelená tráva a nevím, nevím, jak to bude s produkcí vajec.
Měla bych pomýšlet na veselá a barevná velikonoční, ale dělá mi problém vyprdnout i to obyčejné.
Kdybych vylezla ze skořápky jako top slepice, cákala bych se v Karibiku a posílala na Instagram řádně vyprsené fotky, ráno i večer v jiných plavkách. A nebo bych vypustila své kozičky na pastvu, ať se ti obyčejní pazdráti v Čechách ukoušou závistí. Místo toho jsem se brodila v metru sněhu a přemýšlela, kdy naposledy jsem tohle bílé nadělení zažila ?
Ale z kurníku rovnou do mužského světa. Mám zde veselé pokračování seriálu  " Stavíme se Simonou "
Tímto zdravím předsedu :)
Povídat si, že stavím chatičku, tím se díky velikosti stavení, nebudeme zdržovat, že.
Abych zvládla disciplínu ryze mužskou, přemýšlela jsem, že si zakoupím trenýrky / ale kde ? /, stavební přilbu, aby se mi pod ní vešlo všechno to stavební moudro. Několik večerů jsem strávila výběrem správného holícího strojku, abych mohla do budoucna lépe zarovnávat svůj plnovous.
Poměrně důvěryhodně mohu vyprávět o sádrokartonové izolaci, kotvení fasádních lemů, penetraci OSB desek s následnou instalací vláken proti vlhkosti a co se týče elektrického rozvaděče, mne tři fáze neskutečně vzrušují, více než nová kabelka.
Jako největší top beru čas, který jsem si vybrala pro stavbu. Maličko mi tato doba připomíná roky dávno minulé, na zařízení se čeká i čtyři měsíce. Vybírat fasádní barvu po internetu není zrovna ideální a tak všude opět docházím s flaškou. Třeba za pár měsíců bude stačit kilo banánů, stejně nedostupných jako před revolucí.
Válku jsem nevyhlásila sousednímu království, ale svým špeků. A jsem na sebe pyšná !
Sledovala jsem tři mladá děvčata, kterým bych již mohla dělat matku, ba i babku.
Ta svěží poupata měla boky jako almary, zadky velikosti podvozku malého tanku a to vše bylo nastřelné do přiléhavých legín.  Jedna z něžných bohyň ze sebe vysypala ... Ty vole, měla jsem čtyři energeťáky a žiju. Dám si, ty vole, ještě jeden.
Velebila jsem sebe, velebila jsem už svůj dospělý pohled na svět, pokud mne klepne Pepka, nebude to z obezity, ani z nadměrného požívání energetických nápojů.
Uteklo dlouhých pět měsíců, co jsem objala naposledy své blízké. Z rizikového počátku těhotenství mé dcery si naštěstí vyklubalo krásné bříško, o němž maminka s láskou vypráví, že v něm nosí malého chlapečka / my se Sofinkou očekáváme holčičku :)) /
Když už jsme začali ladit setkání za přísného testování, zavírají nám okresy. Já se z toho kurníku za svými kuřátky prostě nedostanu.
Má vnučka se mnou dlouhé a krásné hodiny vypráví, plánujeme si spolu chvíle v novém domečku, kafíčko a zmrzlinu na hradě Střekově, kam rády dojíždíme se kavárensky a společensky rekreovat.
Tento týden jsme se v rámci videohovoru potápěly a plavaly v moři, měla jsem kolem krku nafukovací kruh a protože ten den přišly veliké vlny, zapudila jsem myšlenky na šnorchl a další podmořskou výbavu.
Jako narovinu, oni by chtěli pak i kocouři a já nemám tolik ploutví a brýlí. Navíc prý i Golfský proud má nějaké problémy, tak raději vyčkáme na příhodnější situaci.
Loučím se s měsícem, který nám přinesl nádhernou zimu jako od pana Lady. Mnoho let zpátky jsem neviděla tak božský obrázek dětí se sáňkami, červené tváře, mokré oteplovačky a čertíkovské oči, které prožily něco naprosto báječného, v tom čase, který mluví jen o nemocech, o bolesti, o strádání.
V trávě se nesměle objevují první sněženky, ptáci ladí silněji a silněji, ten náznak jarních chvilek je o pár oktáv vyšší.
Nadevírám novému měsíci, tomu, který bývá vždy po dlouhé zimní době osvěžující. Ten, který nosí naději. Má švagrová v potu skafandru pracuje dlouhé šichty a je emočně unavená, nemocnice praská ve švech. Urputně se hledají lůžka, ještě urputněji se hledá pevná půda pod nohama.
Zdraví, zdraví, zdraví nám všem.
Přeje blondýna a přátelé, samozřejmě ty trenýrky a holící soupravu mám připravené až po Dni žen, protože rudý karafiát, trs žlutých narcisek a lískové ořechy v prošedivělé čekuládě, no to prostě sázka na jistotu :)))