Opět jedna rychlá buchta, která je vlastně jednoduchou variací na tu minulou. Vynechala jsem kakao, přidala vanilku a navrch lehký krém ze smetanového sýra a zakysané smetany. Všechno se zaráz upeče v troubě, takže po vychladnutí můžete buchtu rovnou sežrat z plechu nakrájet na řezy a servírovat. Přiznám se, že nejvíc práce mi na celém receptu dalo vymyslet příhodný název. Buchta s krémem ze smetanového sýra? Buchta se sýrovým krémem? To zní, jako bych navrch nechala rozpéct goudu. Buchta s cream cheese? Buchta s krémovým sýrem? Ach jo… Jestli vás něco pěkného napadne, napište mi to do komentáře, ju.



Ingredience

(na menší plech)

350 g polohrubé mouky
200 g cukru krystal
1 sáček kypřícího prášku
špetka soli
250 ml mléka
120 ml oleje
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu 

Krém

350 g čerstvého smetanového sýra (Philadephia, Lučina, Caval, Goldessa…)

200 g zakysané smetany
50 g cukru moučka
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu


Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na menší plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou (nebo vyložený pečícím papírem). Taktéž smícháme všechny ingredience na krém a rovnoměrně ho nalijeme na těsto, pouze necháme volné okraje, aby krém nezatekl až k plechu a nepřichytil se.

Pečeme, až okraje těsta zezlátnou a zlatavé skvrnky se objeví i na krému, zhruba 30-40 minut. (Tak jo, přiznám se, že jsem si opět zapomněla napsat přesný čas, raději se do trouby podívejte už dříve a napište mi, kolik přesně to bylo. Prosím, prosím.)