Moje druhé ručně vyrobené mýdlo je tentokrát s příměsí aktivního uhlí, vyrobila jsem ho menší dávku (tak akorát do jedné krabice od mléka) a použila jsem i jiné éterické oleje. Původně mělo vypadat takto, ale směs mi hrozně rychle ztuhla a nedala se tak dobře promíchat. Ale tak aspoň vím pro příště. :))
Jinak je postup a složení stejné jako u tohoto mýdla za studena. Jen bergamotovou silici jsem vyměnila za eukalyptus citriodora a kapku levandule a po jejím vmíchání do stopy jsem směs rozdělila na dvě půlky a do jedné z nich jsem přidala lžičku aktivního uhlí rozmíchaného v troše oleje. Pokud budete toto mýdlo taky zkoušet, doporučuji silice i uhlí vmíchávat do hodně tekuté stopy (tak jako v tomto videu) a pracovat rychle, protože po promíchání mi začala směs opravdu rychle houstnout.
Pak už zbývalo jen směsi střídavě nalít do formy a promíchat. Mně Honza vyrobil "míchátko" z drátu - něco jako toto. Míchání nám to šlo opravdu těžko, protože směs byla hodně hustá, ale tak nějaký malý mramorový vzor se tam vytvořil. :))
 
Oproti mýdlům kupovaným ty mé vyrobené voní jemněji, mnohem méně, protože nejsou tolik parfémované. Taky se mi zdá, že nejsou tolik tvrdé a na mýdlence se při častém používání docela snadno rozblemcají. Tak asi příště vyzkouším ještě nějakou jinou recepturu, aby bylo mýdlo pevnější.
Pokud vás mýdlo zaujalo i tak a chtěli byste ho vyzkoušet, můžete si o jedno zasoutěžit na Instagramu!
Mějte se moc krásně! Eva
//foto moje ©gathermoments