Když jsem sepisovala recept na tapioka pudink, napadlo mě, že bych mohla konečně vyzkoušet i domácí kokosové mléko. Mám ho ráda, ale moc často ho nekupuju, někde plechovky nemají vůbec, jinde s vysokou cenou nebo podezřelou kvalitou. Upřímně, moc jsem tomu nevěřila, ale příjemně mě překvapilo, že je nejen snadné na výrobu, ale i opravdu chutné. A použít ho můžete přesně tak, jak jste zvyklí - do smoothie, pudinku, kaše či kari... Já vám jeden recept s kokosovým mlékem ukážu zítra.


Ingredience

2 hrnky strouhaného sušeného kokosu
4 hrnky teplé vody


Postup

Kokos s vodou několik minut mixujeme dohladka, až získáme bílou tekutinu. Poté ji přecedíme přes cedník vyložen plátýnkem do uzavíratelné láhve. Zbylou drť použijeme do granoly (vmícháme před pečením), těsta na muffiny či sušenek, ovesné kaše apod.

Kokosové mléko skladujeme v lednicic, kde vydrží až 4 dny. Před použitím ho nezapomeneme protřepat, v láhvi se vždy oddělí tučné kokosové mléko od vody. 

Tip: Na mixování použijte ideálně mixér na smoothie s vysokým výkonem.