… SKLIDÍ!

Mám zeleninovou zahrádku jako dlaň. K zeleninové zahrádce také přináleží desetimetrový skleník. Dá se říci, že se jedná o několik metrů čtverečních, na kterých pěstuji a od jarních měsíců i sklízím, hrách, salát, ředkvičky, jahody, cukety, okurky nakládačky, mrkev, petržel, rajská jablíčka, byliny, ze skleníku okurky hadovky, salát a papriky. Letos jsem se rozhodla, že věnuji více péči půdě, kterou jsem již po čtyři roky využívala bez hnojení. Základem přírodního hnojení bylo zarytí mnoha litrů domácího a pěkně uleženého kompostu a několika litrů granulovaného kravského hnoje do půdy. A půda to má ráda!


Tak ale pěkně po pořádku!

Hadovky

Bezkonkurenčně krásné květy… není to cuketa, není to žádná okurka, je to PATISON
a zní tak francouzsky, že?!   

Zavařuji. Malé skleničky, malé chřupavé okurčičky, dvakrát do týdne…

Jeééé rybíz, tak ten sem nepatří, přeci!

Skleník s rostlinami…
Cuketa zelená, cuketa bílá. Vloni jsem měla cuketu žlutou, ale ačkoliv jsem semena zasela, tak nevyklíčila…
Cukeťák…

Zlatý PATISON… jasně klidně můžeme říkat i patizon… a je to stále ON!

Dnes sklizeno. Zítra rozdám zeleninu kolegům v práci, jistě budou mít radost…, nejsme schopni všech nu krásnou zeleninu sníst, tak prostě putuje dále do světa.

Patison, tentokrát pečený…

Je-li libo stehýnko z kuřátka s přílohou geniálního patisonu???