Receptů s broskvemi na blogu moc není. Na zahrádce je nemáme a málokdy se stane, že na nějaké pěkné natrefím v obchodě. A když už ano, raději je sníme jen tak samotné. Když se jich ale náhodou koupí víc, je potřeba je rychle nějak zužitkovat, brzy se kazí. Tak jsem upekla tuhle kokosovou buchtu. Broskve a kokos se k sobě podle mě skvěle hodí, navíc broskve dodají korpusu na šťavnatosti.


Ingredience

(na malý plech*)

2 vejce
120 g třtinového cukru
80 g másla, rozpuštěného a lehce zchladlého
1 lžička vanilkového extraktu
100 ml mléka
180 g hladké mouky
20 g sušeného strouhaného kokosu
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
špetka soli

*můj pekáček má 28x20 cm a mohl by být ještě o kousek větší

2-3 broskve

na posypání 2 lžíce kokosu a 1 lžíce třtinového cukru


Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. V mixéru vyšleháme vajíčka s cukrem, až zesvětlají a nabudou. Tenkým pramínkem přilijeme olej, mléko a vanilku, důkladně zašleháme. Nadvakrát přidáme mouku smíchanou s kokosem, kypřícím práškem a solí, opět prošleháme.

Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný kokosem, případně hrubou moukou. Broskve nakrájíme na plátky a poklademe jimi těsto, posypeme je kokosem a cukrem. Pečeme zhruba 40 minut, dozlatova (testujeme špejlí).