Nejlépe se cestuje s dobrou proteinovou tyčinkou v kapse. Skvěle chutnají, dodají energii a nemusíte se bát kalorií. Obzvlášť v těchto domácích nenajdete žádné ztužené tuky ani rafinovaný cukr. Připravíte si je ze surovin, které máte doma a obsah proteinu můžete ovlivnit vy sami! Dnešní recept jsem pro vás podobně jako minulý Vanilkový dort zpracovala ve formě foto-návodu. Může za to jeden z Vašich komentářů od slečny, které chybělo pro lepší názornost více fotografií ze samotného procesu přípravy jídla. Díky za takovou připomínku, která posouvá blog zase dál. Pokud Vás napadne cokoli dalšího, napište mi to dolů nebo na mail corculum@post.cz. Dík!
It is always better to travel with a good protein bar in your pocket. They taste great, give the energy and you do not have to worry about calories. Especially in these home made ones! You will not find any unhealthy fats or a refined sugar. We can prepare them from everyday common ingrediences you can find at home. An Another advantage is that you can influence the protein content by yourself! Let’s do it!
Budeme potřebovat:
(Na 4 tyčinky)
  • 24 sušených švestek
  • 3 polévkové lžíce goji
  • 40 ks lískových ořechů
  • 40 ks arašídů
  • 3-4 lžičky proteinu (já použila veganský bez příchuti)
  • 1/2 lžičky namleté směsi koření do perníčků
  • 2 lžičky horké vody
  • 1 špetka soli
  • 2 lžičky javorového sirupu
  • 1 rovná lžička kakaa
We will need:
(For 4 bars)
  • 24 dried plums
  • 3 tablespoons of goji fruit
  • 40 pieces of hazelnuts
  • 40 peanuts
  • 3-4 teaspoons of a protein powder (I used a non-flavored vegan protein powder)
  • 1/2 teaspoon of milled ginger spice mixture
  • 2 teaspoons of hot water
  • 1 pinch of a salt
  • 2 teaspoons of a maple syrup
  • 1 teaspoon of a cocoa powder

Rozmixujeme na hrubo ořechy s 1,5 lžicí goji a smícháme se solí, kakaem a proteinem.
Mix all nuts with 1.5 tablespoons of goji and a salt, a cocoa and a protein powder.

Švestky si namočíme na pár minut do horké vody a osušíme. Polovinu jich rozmixujeme/nastrouháme a přidáme se zbytkem nerozdrcených goji k sypkým surovinám.
Let soaked the plums for a few minutes in the hot water, remove them from the liquide and drie them. Mix a one half of the plums/ or grate it/ and add this one half to the loose materials with the remainder of the uncoloured goji.

Nakrájíme druhou polovinu sušených švestek na malé kostičky a spolu s trochou vody a javorovým sirupem přidáme k těstu. Promícháme a ručně tvarujeme tyčinky, které balíme do potravinové fólie.
Chop the second half of the dried plums into small cubes and add a little bit of water and maple syrup to the dough. Mix and manually shape the bars that we pack into the food foil.
Zabalené tyčinky si můžeme vzít na cesty kamkoli a nemusíme je skladovat v lednici. Vydrží do datu spotřeby nejméně trvanlivé přísady – zkontrolujte na obalech vámi použitých surovin. 🙂
Packed bars can be taken anywhere you go. You do not have to store them in the refrigerator. Use until the date of consumption of the least durable ingredient – check the packaging of the raw materials used by you. 🙂

Co říkáte na dnešní recept? Používáte protein? A jaká je vaše oblíbená značka a příchuť?
What do you think about today’s recipe? Do you use a protein powder? And what is your favourite flavour?