Je jednoduchá a rychlá. Hlavně je moc dobrá. Vyzkoušejte :-) Základní recept jsem si vypůjčila z časopisu Apetit. Jinak jsem experimentovala.
  • 400 g kuřecích jater
  • 150 g másla + 50 g na závěrečné zalití
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 4 jarní snítka tymiánu + na ozdobu
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • sůl a pepř
  • opečenou anglickou slaninu
  • plody kustovnice čínské
Játra důkladně očistěte. Ve velké hlubší pánvi zahřejte lžíci másla a osmahněte na něm cibuli s česnekem a tymiánem. Nechte minutu rozvonět, přidejte játra a opečte je dohněda – při zmáčknutí by měla zůstat pružná, uvnitř růžová, ale zároveň nesmějí být syrová. Celou směs přelijte do kuchyňského robotu a promixujte na pastu. Přidejte plody kustovnice čínské. Přidejte zbývající máslo, smetanu, sůl a pepř a ještě několikrát umixujte. Paštiku rozdělte do malých misek nebo skleniček a důkladně uhlaďte. Rozpusťte 50 g másla, nechte vychladnout a přelijte jím paštiku. Ozdobte tymiánem, kustovnicí a opečenou anglickou slaninou a nechte máslo v chladu ztuhnout.