Štítek: SIRUPY




SIRUP Z KVĚTŮ RŮŽOVÉHO BEZU

 Loni jsem si na zahradu pořídila růžový bez. Ano, čtete dobře růžový. Možná jste stejně jako já nevěděli, že tahle odrůda existuje. Ale neskutečně mě nadchla. Dočetla jsem se, že se jedná o odrůdu vyšlechtěnou v Holandsku právě z černého bezu, kt…

Přečtěte si více

SIRUP Z ČERVENÝCH POMERANČŮ

Tohoto období, kdy budou k sehnání červené (nebo krvavé) pomeranče, se nemůžu dočkat. Mají úžasnou chuť a jejich barevné vyvedení je překvapením pomeranč od pomeranče. Někdy se poštěstí, že je pomeranč rubínový celý, jindy je zkombinovaný s oranžovou. …

Přečtěte si více

DOMÁCÍ SIRUP Z BEZOVÝCH KVĚTŮ

Sirupy obecně moc nepiju, spíš je používám při pečení, ale sirup z bezových květů připravuju pravidelně. Patří totiž k mým nejoblíbenějším. Nejen chuť, ale i vůně bezových květů je specifická a vyloženě omamná.Květy sbírám na svém „tajném“ místě u lesa…

Přečtěte si více
načítání