Mallorca se stává stále populárnějším cílem pro cyklisty, díky svému klimatu, krásné přírodě a rozmanitému terénu. Zde je několik oblíbených cyklotras na Mallorce:

Sa Calobra – tato trasa vede 10 km dlouhým serpentinovitým stoupáním a poté se sjíždí stejnou cestou zpět. Je to jedna z nejobtížnějších tras na Mallorce, ale nabízí nádherné výhledy a úchvatné scenérie.
Cap de Formentor – tato trasa vede na sever Mallorky a nabízí panoramatické výhledy na pobřeží a zátoky. Je to docela náročná trasa, ale stojí za to kvůli úchvatným výhledům.
Orient – tato trasa začíná v Inca a vede údolím Serra de Tramuntana až k malebnému městečku Orient. Trasa je relativně krátká a není příliš náročná, ale nabízí nádherné výhledy a klidné prostředí.
Randa – tato trasa začíná v Llucmajor a vede serpentinami až na vrchol hory Randa. Je to náročná trasa, ale nabízí úchvatné výhledy na celou oblast.
Port de Pollença – tato trasa vede na severovýchodní pobřeží Mallorky a nabízí krásné výhledy na horské masivy a pobřeží. Trasa není příliš náročná a je ideální pro rodiny s dětmi.

TIP: Zažijte Mallorcu na kole s cestovní kanceláří Kudrna.cz

Jaké jsou oblíbené turistické cíle na Mallorce?

1. Mallorca je oblíbeným turistickým cílem pro své krásné pláže, malebná městečka, kulturní památky a přírodní krásy. Mezi nejoblíbenější turistické cíle patří:
2. Palma de Mallorca – hlavní město ostrova s mnoha památkami, jako je katedrála La Seu, zámek Bellver, královský palác Almudaina a mnoho dalších.
3. Serra de Tramuntana – pohoří na severozápadě ostrova, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Nabízí nádherné výhledy, malebná horská městečka a skvělé turistické trasy.
4. Valldemossa – krásné horské městečko, které láká turisty svými úzkými uličkami, katedrálou a klášterem, kde pobývala slavná spisovatelka George Sand a její partner Frédéric Chopin.
5. Pláže – Mallorca nabízí mnoho krásných pláží, jako je například pláž Es Trenc, Cala Mondragó, Cala Agulla a mnoho dalších.
6. Castell de Bellver – hrad v Palma de Mallorca, který byl postaven v 14. století. Nabízí krásné výhledy na město a moře a hostí mnoho kulturních akcí a výstav.
7. Jardíns d’Alfabia – krásné zahrady ve stylu arabského a španělského designu s mnoha fontánami, terasami a pergolami.
8. Port de Sóller – malebný přístav s krásnými plážemi, restauracemi a obchody.
9. Coves del Drac – krásné jeskyně na východě ostrova s mnoha podzemními jezery a stalaktity.
10. Cap de Formentor – mys na severu ostrova s nádhernými výhledy na moře a horské pohoří.