NEW ENGLISH VERSION BELOW!

Sezóna jahod dorazila i k nám! Lhala bych, kdyby napsala, že jde o moji nejoblíbenější. Miluji všechno ovoce a zeleninu a přechod z jednotlivých etap si náramně užívám. Dřív než nám dozrály vlastní na zahrádce, musela jsem se ujmout nelehkého úkolu – co s jahodovou dření z loňského roku v mrazáku? Jestli řešíte ten samý problém, pusťte se do pečení se mnou. Čerstvé jahody se budou také hodit! Doporučuji jimi ve finále poklást obvod koláče a navrstvit je do kruhu na marcipánovou drobenku. Vláčné „blondies“ – rozumějte brownies z bílé čokolády – je po rozkrojení díky jahodám narůžovělé a čerstvé plody na vrch dodají skvělý kyselý nádech. Příjemné poochutnání!


Budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • 250 ml jahodové dřeně – roztáté
  • 100 g bílé čokolády
  • špetka soli
  • 90 g másla nebo hery
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 rovná lžička kypřicího prášku
  • 10 lžic hladké mouky

Vrchní vrstva:

  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce sušeného mléka
  • 1 lžička medu či javorového syrupu
  • 1 lžička řepkového oleje
  • 1 až 2 kapky mandlového aroma (sladká mandle)
  • 1 lžíce vody (další přidáváme po kapkách)

+ čerstvé jahody a květiny na ozdobu 

Vejce si vyšleháme s vanilkovým extraktem, špetkou soli a rozpuštěným máslem do krémové pěny (šleháme cca 5 až 10 minut). Následně přiléváme jahodovou dřeň (o pokojové teplotě!) a polovinu tabulky bílé čokolády, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (<< do skleněné misky nalámeme 50 g bílé čokolády, podlijeme lžící vody a dáme na 25 sekund do mikrovlnné trouby na 700-750 W, následně rychle promícháme). Poté do krémového těsta po lžicích přidáváme hladkou mouku s kypřicím práškem. Na závěr vmícháme na malé kostičky nakrájenou bílou čokoládu. Těsto nalijeme do vymazané koláčové formy a dáme péct na 180 °C po 30 minut. Na marcipánovou posypku si do misky dáme sušené mléko, moučkový cukr a zakápneme javorovým syrupem/medem, přírodním aroma, olejem a vodou. Promícháním a třením o střeny dlouhou lžicí utvoříme drobenku, kterou posypeme hotový korpus koláče. Pokud se vám hmota zdá být stále příliš sypká, přidejte několik kapek vody. Plochou částí lžíce udusáme krustu a zdobíme například jedlými květy. **Doporučuji poklást na okrajích plátky čerstvých jahod. Recept jsem připravovala bohužel ještě před dozráním vlastních ze zahrádky a proto se musel obejít bez. 🙂

STRAWBERRY BLONDIES
You will need:

  • 2 eggs
  • 250 ml strawberry pulp – melted
  • 100 g of white chocolate
  • a pinch of salt
  • 90 g a butter
  • 1 tablespoon of a vanilla extract
  • 1 a straight teaspoon of bulking powder
  • 10 tablespoons of a plain flour

Upper layer:

  • 3 tablespoons of a powdered sugar
  • 3 tablespoons of dried milk
  • 1 teaspoon of honey or maple syrup
  • 1 teaspoon of rapeseed oil
  • 1 to 2 drops of an almond flavor (sweet almonds)
  • 1 tablespoon of water (add another drop if it is stil dry)

+ Fresh strawberries and flowers for decoration

Spread the eggs with vanilla extract, a pinch of salt and melted butter into a creamy foam (whip about 5 to 10 minutes). Then add the strawberry pulp (do not forget – the room temperature!) and a half of melted white chocolate (about 50 grams). You can dissolve it in a water bath or in a microwave oven („Pour 50 grams of white chocolate into a glass bowl, pour one tablespoon of water and put it for 25 seconds in the microwave oven (700-750 Watts), then quickly mix).

Secondly, add smooth flour with the boiling powder to the cream dough, mix well.

Finally, add chopped the second half of a white chocolate (slized into smale cubes) and mix all together. Pour the dough into an erased cake mold and bake at 180 ° C for about 30 minutes.

For the marzipan covering, put the milk powder, the sugar powder and the maple syrup / honey, natural flavor, oil and water into the bowl. Mixing with a long spoon will create a crumb. If the mass seems too loose, add a few drops of water. Put the marzipan on the top of our prepaired pie. Flatten it with a spoon and decorate, for example, with flowers. ** I highly recommend putting slices of fresh strawberries on the edges. Unfortunately, I had prepared the recipe before ripening my own from the garden and therefore had to go without it. 🙂 Bon Appetit! And please, forgive me any mistakes. 🙂

Leave me a comment bellow, If you like the recipe!

Minimalistická vizáž.

Co říkáš na můj dnešní recept? Miluješ jahody? Jak je máš nejraději? Budu se těšit na vaše milé komentáře a přeji krásný zbytek dne,
Vaše Štěpánka ?

Co s jahodami? 
Přidejte se ke čtenářům Corcula! Můžete tak učinit skrz google email v levém postranním panelu nebo se přihlašte k odběru přes jakýkoli jiný email vpravo nahoře. Ráda vás uvítám i na instagramu pod přezdívkou @stepanka_t