hodně jsem si oblíbila letošní nový recept na bublaninu. Psala jsem o ni tady. Už jsme ho měli několikrát s rybízem …

… s třešněmi …

… i jahodami …

… vyhovuje mi velikostí na malý plech (cca 26×21 cm). Je to tak akorát k jednomu odpolednímu kafíčku a na snídani 🙂 …

Recept:
Ingredience

120 g polohrubé mouky (dala jsem půl klasické, půl špaldové)
100 g cukru krupice (stačí, i tak je to sladké ;-)) 
4 vejce pokojové teploty (žloutky a bílky zvlášť)
trochu prášku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
500 g třešní (taky jsem je nevypeckovala :-))
cukr moučka na poprášení po upečení

máslo na vymazání a polohrubá mouka na vysypání formy

Horkovzdušnou troubu předehřeji na 150 °C, formu vymažu máslem a vysypu moukou.
Do bílků dám špetku soli a vyšlehám z nich pevný sníh. Postupným přisypáváním zašlehám cukr. Přidám žloutky a nakonec vmíchám mouku. Těsto rozprostřu do formy a pokladu třešněmi. Peču 40-45 minut (doporučuji zohlednit zkušenosti s vlastní troubou).

Po upečení a vychladnutí zapráším moučkovým cukrem.

… mějte krásný den … 

Danka