neboli trhaný česnekový chleba, který jsem našla u Helenky, recept zde. Mně ale připomíná více buchty, tak jsem si jeho název upravila.

Zaujal mě hned, ale udělala jsem ho jako rychlou večeři až dnes. I když celkově musíte začít s větším časovým předstihem, nezabere příprava tolik času. Většinu za vás udělá pekárna a trouba.

Řídila jsem se receptem Helenky, jen jsem neměla celozrnnou mouku, tak jsem míchala polohrubou s moukou na chleba (taková směs do pekárny). Mazání jsem dělala z másla, česneku, petrželky a dávala jsem sůl s parmezánem – směs od Nicolase Vahé (doporučuji),  poté jsem ještě bochánky posypala rozmarýnem. Příště udělám buchtičky menší, aby co nejvíce povrchu bylo pomazáno právě touto směsí, protože je to dokonalé!

 

 

Bylinek mám zatím na zahradě víc než dost.

A upečený:

 

 

 

 

 

S manželem jsme si pochutnali moc, podávala jsem se zeleninovým salátem, ale děti ohrnuly nos. Je pravda, že málokterý experiment v kuchyni uvítají s radostí, jsou v tomto spíše konzervativní:-).

Minule vás zaujal svícen, máte-li zájem, hledejte zde:-).

Hezký večer a Helence děkuji:-).