Po delší době jsem se odhodlala k upečení cupcaků. Moc je nepeču, největším kamenem úrazu pro mě totiž je jejich zdobení. I když se to na první pohled nezdá tak těžké, osobně s tím docela bojuju. Největší problém mi asi dělá to, aby byl krém na všech dortících stejně :-).
Tyhle jsou extra čokoládové – čokoládové těsto a hooodně čokoládový krém. Do krému jsem přidala poměrně velké množství kakaa a méně cukru, ale záleží na vás, jak silné čokoládové chuti bude chtít dosáhnout.

ČOKOLÁDOVÉ CUPCAKES

Ingredience

Těsto:

3 žloutky a 3 bílky
200 g cukru krupice
8 lžic studené vody
50 g kakaa
100 g hladké mouky
7 g prášku do pečiva

Krém:

250 g povoleného másla
50 g kakaa holandského typu
3 lžíce moučkového cukru


Postup

Na korpus si do mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Žloutky vyšleháme se 2/3 cukru do pěny a postupně zašleháváme studenou vodu. Přidáme moučnou směs a dobře promícháme (těsto bude poměrně husté). Bílky vyšleháme se zbylou třetinou cukru do pevného sněhu a ručně vmícháme lehce do těsta.
Formu na muffiny vyložíme košíčky na pečení. Košíčky plníme těstem do 2/3. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi na 15- 20 minut. Po upečení necháme chvíli vychladit, vyjmeme košíčky a necháme vychladit na mřížce.
Na krém si ušleháme povolené máslo s cukrem a kakaem do hladkého krému. Krém naplníme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou. Jakmile budou košíčky úplně vychladlé, ozdobíme je krémem. Protože je krém máslový, je lepší je uchovávat v chladu, ale před podáváním je můžeme nechat chvíli povolit.