podle tradice by se měly koblihy začít smažit na závěr masopustu, na tzv. tučný čtvrtek (poslední čtvrtek masopustu), což je letos 8.2. … 

… masopust končí Popeleční středou – letos 14.2. …
… abych zde měla úplné informace o Masopustu, tak: začíná 6. ledna na Tři krále a končí Popeleční středou, která vždy připadá na 40. den před Květnou nedělí (poslední postní neděle před Velikonocemi) …

… koblížky jsem udělala podle receptu tady. Jsou výborné, dělaly se krásně, jen mi nesedí to smažení v oleji. Přestala jsem klasické oleje v kuchyni používat, je mi z nich těžko. Vařím jen s olivovým nebo slunečnicovým za studena lisovanými. Ty jsem na smažení nepoužila. Nejsou na to vhodné. Upéct koblížky v troubě jsem nechtěla, protože to zase není ono 🙁 …

… chtěla jsem k nám domů zavést pro nás novou tradici smažení koblih, ale nevím, jak to s ní dopadne. Bertík se sice olizoval, ale manžel vyndával marmeládu, protože ji nemá rád. Vím, že ji nevyhledává, a dokonce to je asi jediné jídlo, které nejí, ale nenapadlo mě, že mu bude marmeláda vadit i u domácích koblih. Prý je mám udělat prázdné :-). I tak se po nich zaprášilo, něco zůstalo k odpolednímu kafíčku a na snídani …

… mějte krásnou neděli …

Danka