V pátek jsem si objednala rychlovarnou konvici, která nám odešla jako další spotřebič během pár měsíců. A aby mělo co odcházet dál, přihodila jsem k němu mixér. Samozřejmě jsem si to odůvodnila potřebou dělat pro Emu mixované přesnídávky. Zatím došlo na smoothie a domácí zmrzlinu.

V sobotu se můj milý místo k plotně postavil ke grilu. Ano, i ve vaření se střídáme. A věřte, že to je blaženost, když vám někdo připraví oběd. A když ho vy připravovat nemusíte. Navíc mu to fakt jde, hlavně co se masa a jeho dochucení týče. Já nás obohatila malinovým koktejlem, dala na stůl pivoňky a vypadalo to u nás jako v růžovém království. Fakt neplánovaně. K mixéru a konvici jsem přidala i papírová brčka (s úpravou pro styk s vodou), která na fotkách vypadají super, ale na použití už tak super nejsou. Po chvíli se rožmoulají a vůbec mi připomínají, že se lžičky měly nechat až na polárkový dort. Ale jako flusačka dobrý.

Oběd na zahraděOběd na zahraděOběd na zahradě

Chlapci začali chystat oheň a oběd, my s Emou jsme se přemístily do houpací sítě, která je v jediném stinném rohu u nás na zahradě. Tomu se teprve říká relax, panečku.V rámci úsporného režimu (3 týdny u nás nepršelo), kropíme jen rostliny a chudák tráva si musí poradit sama. Moc si neporadila a milovník anglického trávníku by zaplakal. Ale vody je málo, šetřete!

Oběd na zahraděOběd na zahradě

Menu bylo luxusní, nechyběla grilovaná plněná rajčata, grilované kuřecí a vepřové. Vepřík se vykoupal v oleji, hořčici, česneku a rozmarýnu. Kuřecí se obléklo do česneku, bazalky, oregána, kari, citronové kůry a krapet citrónové šťávy.

Oběd na zahraděOběd na zahraděOběd na zahradě

Víc takových víkendů. Ale i víc deště, prosím.