Dnes se vracím k restauraci, kterou jsme včera navštívili po klouzání na Macháči. Jde o restauraci v nedalekém Jestřebí – Restaurace “Pod Habsteinem”. Byli jsme tu prvně a určitě ne naposledy. Vkusné prostředí, milá obsluha, vynikající jídlo z kvalitních surovin. Třeba colu a jiné průmyslové pití zde nenajdete, jen domácí limonády. Stejně jako steak dobře vypečený vám neudělají, maximálně medium, protože by to bylo barbarství – dle slov v jídelním lístku:-). Pro děti tu mají dětský koutek, takže pro nás ideální místo.

 

Koukněte na interiér.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dali jsme si špenátovou polévku. Tu jsem nafotit nestihla, musím se do toho “fotícího” režimu zase dostat. Byla naprosto vynikající. I náš syn, který špenát nemusí, si ji dal. Děti pak měli klasiku – kuřecí řízečky, my s manželem hovězí líčka. Výborné, skvělé!!! K pití děti domácí malinovku, také moc chutná, sladká, ale ne příliš. Já si dala jasmínový sypaný čaj, který tu podávají nezvykle v poháru. Miluji tento čaj a i zde byl lahodnýýý, kvalitní.

 

 

 

Jedinou nevýhodou jídla bylo množství. Porce byly enormní! Až mi bylo líto tolik jídla vracet, ale já už opravdu nemohla. Dezert jsme tím pádem vynechali.  Kdyby byla porce třetinová, určitě i cena by byla příjemnější, ale hlavně bychom ochutnali i něco sladkého. A také trochu tepleji tam mohlo být. Jde o veliký prostor otevřený do stropu a vytopit jej není určitě snadné. Navíc my dorazili chvíli po otevírače,  třeba by tam později odpoledne bylo tepleji, ale i tak bych uvítala trochu vyšší teplotu.

Pohled zvenčí:

 

 

Kafe jsme si tedy dali až doma a v tu chvíli volala mamka, že ji pouští z nemocnice. Lepší závěr výletu jsme  si nemohli přát.

Fajn neděle to byla.

Pěkný den.