Jak jsem již dříve psala, zkusím pár receptů tzv. low-carb, bez sacharidů, a budou-li nám chutnat, zařadím je do stálého jídelníčku. Teď přišla řada na perník, protože ten my rádi. Řídila jsem se receptem v tomto odkazu (kuk, rolujte na stranu 9), ale musela jsem ho trochu upravit, neměla jsem mandlovou mouku. Použila jsem cca 1/3 celkového množství mandlové mouky v receptu namletých mandlí, 1/3 namletých lískových oříšků a 1/3 jemného kokosu. Místo vanilkového extraktu jsem dala jeden balíček vanilkového cukru.
Pokud se bez cukru neobejdete, dejte si ho tam. Ono to bez něj totiž opravdu není ono:-). Bábovka v pátek zmizela cobydup, ale perník ne. Nejvýrazněji jsem cítila kokos, ale ne tak, že by mně to vadilo. I já bych to prostě brala sladší. Hezký den.