Loni jsme s dcerou vyzkoušely přírodní barvení vajíček a z výsledku jsme byly nadšené. Líbily se i vám. Přiznám se, že vždy, když zkouším něco nového, je v rámci procesu tvoření značná dávka improvizace. Samozřejmě jsem si něco málo předem načetla, inspirovala jsem se na Pinterestu, ale obvykle je to u mě trochu chaotické a ve stylu „co dům dá“.
Sice se mi moc nedaří psát návody, ale i tak se chci podělit o tu loňskou radost.

Použila jsem červené zelí (modrá vajíčka), řepu (fialovo-hnědá), červenou cibuli s mletou paprikou (hnědá) a kurkumu se žlutou cibulí (žlutá). Světle zelená vajíčka jsou nebarvená. Koupila jsem tak zvaná indiánská vejce a líbila se mi sama o sobě. 
Pokud se chystáte na červené zelí, je dobré ho nakrouhat, povařit, aby pustilo barvu, nakonec přecedit. To samé s řepou. U cibule vám šlupky vadit nemusí. Pro lepší obarvení jsem přidala ještě lžíci octa, ale asi to není úplně nutné. Vajíčka můžete v odvarech normálně uvařit a pak je tam nechat co nejdéle (klidně v lednici přes noc), případně po dobu, kdy se vám bude barva líbit nejvíce. Někdo nechá i přes noc. I já jsem dosáhla různých odstínů a moc se nám líbilo, jak byly pestré. Samozřejmě, jinak budou vypadat bílá a jinak béžová vajíčka. 
Čekala jsem, že tehdy pětiletá slečna z přírodních barev nebude úplně nadšená, protože všude vidíte ta křiklavá, s potisky. Ale opak byl pravdou. Jednak si užívala ten proces, ale jásala i nad výsledkem.
Chystáte se na přírodní barvení? Nebo už máte dávno vyzkoušeno? Nějaká doporučení?
L.